Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismét segítettek a térfigyelő kamerák

Elfogták az éjszakai kukagyújtogatót

2017. június 23. péntek

Szemeteseket gyújtott fel egy fiatal férfi június 23-án hajnalban Józsefváros több pontján. Az égő kukákat a tűzoltók és a járókelők eloltották. Az elkövetőt a térfigyelő központban szolgálatot teljesítő közterület-felügyelő segítségével fogták el a rendőrök. A fotó illusztráció.

Egy, az Orczy téren égő matrachoz riasztották a tűzoltókat június 23-án hajnalban. A kerületi járőrök és a tűzoltók a helyszínre siettek és rövid időn belül eloltották a tüzet. Nem sokkal később egy szemetes égett az Orczy út és Visi Imre utca kereszteződésében. A katasztrófavédők ide már tűzvizsgálóval érkeztek, és a tűz megfékezését követően megállapították, hogy szándékos gyújtogatás történt. Ezt követően a Csobánc utcában is égett egy kuka, amit a járókelők oltottak el. 

A térfigyelő szolgálatot ellátó közterület-felügyelő folyamatosan pásztázta a környéket és kereste, hogy ki lehetett az elkövető – tudtuk meg a közterület-felügyeleti ügyosztály munkatársaitól. Csakhamar észrevett egy fiatal férfit, aki a Kálvária téren két autó közé bújt el, és ott gyújtott fel egy szemetes konténert. A közterület-felügyelő ezt azonnal jelezte a közelben járőröző rendőr és közterület-felügyelő párosnak, akik elfogták a gyújtogatót. A kiérkező tűzoltók pedig ezt a tüzet is gyorsan megfékezték.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben