Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Erdő Péter mutatott be szentmisét

Búcsú a Jézus Szíve Jezsuita Templomban

2017. június 26. hétfő

Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be az ünnepi szentmisét és szolgáltatta ki a bérmálás szentségét harmincnégy fiatalnak június 23-án, Jézus Szíve napján a Lőrinc pap téren, a magyar jezsuiták pesti főtemplomában. A templomigazgatóság a jeles napra több új kezdeményezést is indított.

A Lőrinc pap téri templom teljesen megtelt Jézus Szíve napján. A szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be. A főpásztor arról beszélt, hogy amikor Jézus Szívét tiszteljük, a személyes isteni szeretetet ünnepeljük. Erdő Péter hangsúlyozta, hogy Krisztus keresztáldozata az Atya iránti szeretetének beteljesedése, az Atya akaratára mondott igen valósul meg benne, ugyanakkor az emberek iránt való szeretet legnagyobb megnyilvánulása is ez. 

A bérmálás szentségét a bíboros harmincnégy fiatalnak szolgáltatta ki. A szentmisén a templom Musica Sacra kórusa működött közre, s a szertartást a hagyományokhoz híven szeretetvendégség és kötetlen együttlét követte a templomkertben. 

Ünnepi ajándékként elsőként a bíboros, majd a templom közössége vehette kezébe a Jézus Szíve Jezsuita Templomot bemutató új kiadványt. A 24 oldalas, igényes kivitelű füzet nem pusztán a jezsuita misékre járókat kívánja megszólítani, hanem arra törekszik, hogy a templom gazdag közösségi, kulturális és hitéletéről a teljesség igényével adjon pillanatképet. 

Az új kiadvány megjelenésével együtt adta hírül a templomigazgatóság, hogy június végétől minden hónap utolsó péntekén halottainkról megemlékező szentmisék lesznek a templom Úti Boldogasszony urnatemetőjében. Ugyancsak erre a napra időzítve hirdették meg a Hangversenyek délidőben című koncertsorozatot, amely július 8-án veszi kezdetét.  

 Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben