Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mogyorós- és kávészacskóban terítették a drogot

Két kábítószerterjesztőt fogtak el

2017. június 27. kedd

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást V. József (31 éves) budapesti és Sz. István (38) egyeki lakos ellen. Utóbbit június 23-án igazoltatta és fogta el a Készenléti Rendőrség járőre Józsefvárosban.

A nyomozás szerint V. József egy Budapest, XI. kerületben lévő társasház garázsában porciózta ki a feltehetően külföldről származó kábítószert. A drogot a férfi kávés-, mogyorós- és fűszereszacskókba rejtette, amelyeket így adott tovább nagyobb tételben vevőinek. Így Sz. Istvánnak is, akit június 23-án délután igazoltatott és fogott el a Készenléti Rendőrség járőre a VIII. kerületben. A férfi autójában a rendőrök több fűszerkeverékes és földimogyorós zacskót, bennük az előzetes szakvélemény szerint mintegy fél kilogramm amfetamin típusú kábítószert találtak.

V. Józsefet a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége ugyancsak 2017. június 23-án fogta el egy XXII. kerületi üzletközpont parkolójában. Autójában két lezárt zacskóban kávészemek közé rejtve 604 ecstasy tablettát, szintén lezárt földimogyorós zacskóban amfetamint találtak, valamint lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt is.

Az ügyben eddig végrehajtott házkutatások során – az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemények alapján – mintegy 1200 ecstasy tablettát, hat kilogramm amfetamint és közel hatmillió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök.

A két gyanúsítottat a KR NNI nyomozói kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság 2017. június 26-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben