Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint hatvan éve Józsefvárosban

A kilencvenéves Csizmadia Györgynét köszöntötték

2017. június 28. szerda

A józsefvárosiak által jól ismert Marika nénit barátai és családja köszöntötte kedd este a Népszínház utcában található Otthon vendéglőben. A születésnapját ünneplő asszony közel hetven éve költözött Budapestre, és több mint hatvan éve él kerületünkben. Marika nénit Sántha Péterné alpolgármester is felköszöntötte a jeles napon.

Csizmadia Györgyné – leánykori nevén Hojer Mária – 1927. június 26-án, Tápióbicskén született, édesapja asztalosként tartotta el a családot, édesanyja pedig háztartásbeliként tevékenykedett hat gyermeke mellett. Marika néni, miután 1946-ban sikeresen zárta vizsgáit, és megszerezte a fodrász szakmai képesítést, a következő évben a fővárosba költözött szerencsét próbálni.

 

1954-ben megházasodott, a frigyből egy lánya született, aki szintén jelen volt a kedd esti ünnepségen. Párjával 1956-ban költözött a nyolcadik kerületbe. Férjét 1990-ben vesztette el, azóta egyedül él józsefvárosi otthonában. Marika néni a mai napig aktív életet él, rendszeresen segíti a Társak a Teleki Térért Egyesület rendezvényeit, ízletes süteményeit sok kerületben élő kóstolta már. 

Az ünnepeltet Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte egy gyönyörű virágcsokorral, és a miniszterelnök által dedikált oklevéllel. „Marika néninek az élethez való hozzáállása nagyon pozitív, ezért számomra ő egy példakép. Mindig jókedvű, mindig van egy kedves szava a másikhoz, és a rábízott feladatokat becsületesen és lelkiismeretesen elvégzi. Idősbarát önkormányzatunk arra ösztönzi a fiatalokat, hogy tisztelettel és megbecsüléssel legyenek az idősek iránt, hiszen ők alapozták meg a mi életünket” – fejtette ki az alpolgármester az ünnepségen, majd átadta ajándékait. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben