Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folytatódik a „Ne nézzük el” drogprevenciós programsorozat

A rendőrkapitányságra látogattak a táborozó gyerekek

2017. június 29. csütörtök

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Kesztyűgyár Közösségi Ház „Ne nézzük el” című drogprevenciós programsorozatának második állomásán a Kesztyűgyárban táborozó 120 gyermek a józsefvárosi rendőrkapitányságra látogatott el. A fiatalok megismerkedtek a rendvédelmi munkával, megtekintették a térfigyelő központot és játékos drogprevenciós fogalakozáson is részt vettek.

A Kesztyűgyár nyári táborozói kisebb csoportokra bontva látogatták meg a Víg utcai rendőrkapitányságot, hogy megismerkedjenek az ott zajló mindennapi munkával, az egyik csoportot mi is elkísértük. A kis vendégeket Dauda Márta címzetes rendőrfőhadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó, Tolnay Krisztina címzetes főtörzszászlós és Boros Attila Balázs hadnagy, iskolarendőrök fogadták az épület tanácstermében. 

Tolnay Krisztina röviden bemutatta a kapitányság különböző ügyosztályait és azt is, hogy hol milyen esetekkel foglalkoznak. Ezt követően a gyerekek egy drog- és egy internet-totót töltöttek ki, amely a kábítószer és a világháló veszélyeire hívja fel a figyelmet. A feladat végén mindenki kapott egy apró ajándékot. 

A program legizgalmasabb elemei pedig ezután következtek: a kis vendégek megtekinthették a térfigyelő központot, valamint a kapitányság fogdáját. A térfigyelő központban a monitorokon keresztül mindenki felfedezett egy-egy ismerős helyszínt, volt, aki otthonát, iskoláját, volt, aki a Mátyás téri Kesztyűgyárat. 

A látogatás a kapitányság udvarán zárult, ahol a táborozók beülhettek egy rendőrségi autóba és közelről megnézhették a rendőrök felszereléseit: a bilincset, a gumibotot és a mellényt. A kalandos program alatt gyorsan repült az idő, a csoport el is búcsúzott, hiszen újabb táborozók érkeztek.  

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben