Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb lépés a közbiztonság javításáért

Megerősített rendőri jelenlét a Népszínház utcában

2017. június 29. csütörtök

Nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak a józsefvárosiak a Népszínház utcában és környékén. A készenléti rendőrség június 27-től 12 órás váltásban dolgozik az érintett területen, míg a józsefvárosi rendőrök nagyobb létszámban tudnak a kerület más területein szolgálatot teljesíteni. Józsefvárosban ezáltal fokozottabb rendőri jelenlétre lehet számítani.

Józsefváros önkormányzata és a kerületi rendvédelmi szervek évek óta elkötelezettek a közbiztonság javításában és a józsefvárosiak biztonságérzetének növelésében. A városvezetés az elmúlt években kormányzati segítséggel közel 4,5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, ami nem maradt eredmény nélkül: 34,5 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és 42,5 százalékkal nőtt a nyomozáseredményességi mutató a kerületben. 

Azonban vannak még megoldásra váró feladatok Józsefvárosban: a Népszínház utca és környéke a kerületi konzultációs kérdőív válaszaiban is gyakran előkerült, mint közbiztonsági szempontból aggályos terület. Ahogyan arról Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is beszámolt közösségi oldalán, az országos és budapesti rendőrfőkapitánnyal egyeztetve június 27-től kétszer tizenegy fővel megerősített rendőri erő teljesít szolgálatot a Népszínház utcában és környékén.

A készenléti rendőrök 12 órás váltásban dolgoznak a fent említett területen, ezzel párhuzamosan a józsefvárosi rendőrök a kerület több pontján teljesítenek szolgálatot, fokozottabb ellenőrzés alá vonva a problémásabb területeket: a Szigony utcát, a Baross utcát és az Illés utcát. Így megerősített rendőri jelenlét lesz a kerületünkben.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben