Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Országos Tornaterem felújítási pályázat

Megújulnak a Vajda és a Deák Diák sportpályái

2017. július 03. hétfő

Sikeresen pályázott a Józsefvárosi Önkormányzat a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola sportpályájának, valamint a Deák Diák Általános Iskola tornatermeinek felújítására a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által kiírt Országos Tornaterem felújítási pályázaton. A közeljövőben mintegy 102 millió forintból korszerűsödnek az intézmények, a 30 százalékos önerőt a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja.

Az MKSZ pályázatának célja – folytatva a 2015/2016-os támogatási időszakban megkezdett létesítmény-fejlesztéseket – a leromlott állapotba került, kézilabdázásra alkalmas tornatermek korszerűsítése volt, és ezáltal a kézilabda utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek javítása, a sportág tömegesítésének elősegítése érdekében. 

A program keretében két józsefvárosi tanintézmény korszerűsödik: a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában az udvari sportpályán kicserélik a burkolatot és a pályát ősztől tavaszig fedő sátrat, labdafogó hálókat, palánkokat helyeznek ki, kiépítik a világítást, így a pálya a nyári időszakban este is használható lesz. Emellett a külső pályához is használt öltözőket és vizesblokkokat is felújítják. A beruházás mintegy 67 millió forintból valósul meg.

A Deák Diák Általános Iskolában a kültéri sportpálya burkolatának cseréje mellett a tornatermekben szintén kicserélik a padlóburkolatot, valamint a festés mellett a szellőző- és gépészeti rendszert, az elektromos hálózatot is korszerűsítik. Emellett itt is megszépülnek az öltözők és a vizesblokkok. 

A munkálatokat mintegy 35 millió forintból végzik el. A felújítások végrehajtásához háromoldalú megállapodások megkötése szükséges a Magyar Kézilabda Szövetséggel és a Klebersberg Központ Belső-Pesti Tankerületi Központtal, erről június 8-án döntött a képviselő-testület.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben