Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Kesztyűgyárban folytatódott a „Ne nézzük el” programsorozat

Drogprevenció játékos feladatokon keresztül

2017. július 06. csütörtök

A drogok veszélyeire hívták fel a Kesztyűgyár nyári táborába látogató gyerekek figyelmét a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által megrendezett „Ne nézzük el” című programsorozat július 5-én megtartott rendezvényén. A játékos foglalkozáson a táborozók kipróbálhatták az úgynevezett „részegszemüvegeket” is, amely különböző tudatmódosult állapotokat érzékeltetnek a viselőjükkel.

Minden nap izgalmas programok várják a Kesztyűgyár nyári táborába látogató mintegy 120 józsefvárosi gyermeket. Ezek egyike a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum drogprevenciós rendezvénysorozata, amelynek aktuális programján a drogok veszélyeire került a hangsúly. 

A foglalkozáson a különböző függőségekről beszélgettünk a gyerekekkel – mondta el lapunknak Győriné Nagy Margit, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közbiztonsági munkacsoportjának tagja. Mint kiderült, a fiatalok nagyon sok mindent tudnak a témában, szinte minden fajtáját felsorolták: szóba került a drog, az alkohol, a cigaretta, a kávé, de még az internet- és a mobiltelefon-függőség is. „Érdekes volt azt is látni, hogy a programsorozat korábbi alkalmain elhangzottakat vissza tudták idézni a gyerekek, ez egy jó visszajelzés számunkra, hogy van értelme a kábítószerek veszélyeit hangsúlyozni” – fogalmazott Győriné Nagy Margit. 

A beszélgetést követően a fiatalok kis csoportokban játékos feladatokat hajtottak végre a „részegszemüvegekben”. Pénzérméket kellett válogatni, akadályokat kikerülni, illetve labdázni a drog, illetve alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegek viselésével.   

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben