Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösen a tisztább Józsefvárosért

Locsolótömlőt kapnak a társasházak az önkormányzattól

2017. július 07. péntek

A jogszabályok értelmében a társasházak előtti járdaszakasz tisztán tartása a tulajdonosok feladata. A nagyobb tisztaság közös érdek, ezért Józsefváros önkormányzata 150 locsolócsövet adományoz a társasházaknak. A Százados úti lakótelep lakóközösségének Sára Botond alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője adta át a tömlőket július 6-án.

 Mint azt Sára Botond lapunknak elmondta: a gondolat abból eredt, hogy a képviselő-testület júniusi ülésén egy, a közbiztonsággal és köztisztasággal kapcsolatos rendeletcsomagot fogadott el. Ennek egyik elemében szerepel az is, hogy a járdák takarítása – amennyiben nincs benne kereskedelmi egység – a társasházak feladata. „Azt gondoljuk, hogy a kerületi lakók is érdekeltek abban, hogy a közterületeink – a járdák, az utcák – tiszták legyenek. Ebben szeretnénk a házak együttműködését is kérni, hiszen ez közös érdekünk.” 

Az alpolgármester szerint az együttműködés egyik kifejező eszköze az, hogy az ehhez szükséges eszközzel ellátják a házakat. „Ez is azt szimbolizálja, hogy együtt közösen előrébb juthatunk, és ha valamennyi ház az előtte lévő járdaszakaszt tisztán tatja, akkor a kerület is rendezettebb lesz” – hangsúlyozta Sára Botond. „Nagyon fontosnak tartom, hogy az önkormányzat erre is figyelmet fordít” – fejezte ki köszönetét Bartókné Kovács Mária, a Százados lakópark közös képviselője. Elmondása szerint minden ilyen és ehhez hasonló figyelmesség azt jelzi, hogy a kerület vezetése foglalkozik a lakókkal. „A mai világban az emberek inkább bezárkóznak, nem mindig van idejük a közösségi életre. Ezek az alkalmak pedig azt erősítik, hogy Józsefváros egy közösség, ahol erre is figyelnek” – tette hozzá. 

A társasházak közös képviselői a napokban vehették át a locsolócsöveket a körzetük önkormányzati képviselőitől vagy a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Dankó utcai telephelyéről.  

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben