Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A család egyetlen forrása a drog volt

Lecsapott az akciócsoport az anya-lánya párosra

2017. július 12. szerda

A Józsefvárosi Rendőrkapitányság akciócsoportjának 15 másodperc kellett ahhoz, hogy rajtaüssön egy drogbolton. A lakás bérlője mindent megtett azért, hogy titokban tartsa az üzletet. Otthonába, de még a bérházba sem engedte be a kuncsaftokat, az ablakon át árulta a kábítószert a Teleki tér közelében – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A fotó illusztráció.

Három hete jutott a józsefvárosi rendőrök fülébe a hír, hogy a Teleki tér környékén, egy olyan helyen, ami éppen a térfigyelő kamerák holtterében van, valaki nagyon belekezdett a drogkereskedelembe. Nem engedett be senkit a lakásába, de még a kapualjba sem. A vevők – valószínűleg telefonos egyeztetés után – megálltak az ablaka előtt, mintha csak ismerősökkel beszélgetnének, beadták a pénzt, zsebre vágták a bentről kinyújtott csomagot, majd távoztak. „Mint egy gyorsétkezde autós kiszolgálóablakánál, úgy kell elképzelni az adásvételt – magyarázta Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője a Zsaru magazinnak. – Kiderítettük, többféle drogot is árulnak a lakásból, amiben egy anya lakott három gyermekével. Arra is volt adat, hogy a gyerekeket is bevonta az üzletbe. Óvatosak voltak, senkit nem engedtek be, nem nyitottak ajtót, még az utcai kaput sem. Figyelték a földszinti lakás ablakából az utcát, a járőrkocsikat, így nagyon gyorsnak kellett lennünk, ha azt akartuk, tetten érve, bizonyítékokkal együtt fogjuk el a drogkereskedőket” – tette hozzá.

Végül június 28-án 17 órakor adódott olyan helyzet, hogy a lakást szemmel tartó akciósok úgy döntöttek, belekezdhetnek a rendőri intézkedésbe. Keserű Nikolett őrmesternek egy lakó mögött sikerült a kapualjba besurrannia, megtartotta az automata ajtót, hogy az ne csukódjon be, és szabad legyen az út a drogkereskedők elfogására induló kollégáinak. Az akciósoknak 15 másodperc kellett ahhoz, hogy autóikkal lefékezzenek a ház előtt, abból kiugorva berohanjanak a kapun, behatoljanak a lakásba, és ott elfogjanak, ártalmatlanítsanak mindenkit. „Sikerült a meglepetés, nem volt idejük eltüntetni, megsemmisíteni az árukészletet – folytatta az akciócsoport parancsnoka. – Lefoglaltunk 16 pakettnyi, 22 gramm marihuánát, 5,2 gramm, 40 adagnyi kristályt és nyolc ecstasy tablettát, a gyorstesztek minden anyagnál kimutatták a kábítószer-tartalmat. A pontos hatóanyagot vegyész szakértő állapítja majd meg. A lakást bérlő asszonynál, a fővárosi B. Andreánál (41) találtunk 601 ezer forintot, azt is lefoglaltuk. Semmiféle legális jövedelme nincs, egyértelmű, a pénz drogeladásból származott. Lánya, L. Dzsenifer (21) is tevékenyen részt vett a drogterjesztésében, két fiatalkorú fia csak tudott a dologról, az üzletben nem kaptak szerepet” – magyarázta Nagy Béla.

A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az anya és a lánya ellen, a bíróság június 29én elrendelte előzetes letartóztatásukat. A két fiatalkorú gyerek rokonokhoz került.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben