Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ízletes lecsó rotyogott a bográcsban

Idősek közös ebédje a Tolnai utcában

2017. július 13. csütörtök

A Víg utcai Idősek Klubjának tagjai látták vendégül az időskorúak és az értelmi fogyatékosok nappali ellátásában résztvevőket szerdán a Tolnai utcai közösségi kertben. A jó hangulatú eseményen – amelyen részt vett Dudás Istvánné önkormányzati képviselő és Sántha Péterné alpolgármester is – több mint százan fogyasztottak a bográcsban készült finom lecsóból.

Már kora délelőtt megkezdték a főzéshez szükséges előkészületeket a Víg utcai Idősek Klubjának tagjai a Tolnai utca 23. szám alatt található közösségi kertben. A klub koordinátora, Nagy Erzsébet elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy az idősek találkozzanak egymással. „Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően tudtuk fejleszteni, szépíteni ezt a közösségi kertet, ahol most is sokan összegyűltünk. Két bográcsban készítettünk virslis lecsót, finomra sikerülhetett, hiszen több mint száz adag fogyott el. A közösségi kertünkben paprikát, paradicsomot és különböző fűszernövényeket termesztünk, amelyeket az időseink gondoznak és ápolnak” – mesélte Nagy Erzsébet.

Az ebéd elkészítésében Dudás Istvánné önkormányzati képviselő is segített, aki kiemelte, hogy az ilyen eseményeknek fontos közösségépítő szerepe van. „A lecsó nagyon finom lett, és külön öröm számomra, hogy a Víg utcai Idősek Klubjának tagjai által gondozott közösségi kertnek mindenki a csodájára jár” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Az ebéd elfogyasztása előtt Sántha Péterné alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket. „Kiválóan működnek a kerületi közösségi kertek, amelyekre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az idősek részéről” – hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette: a mostani rendezvényen mind a hét nappali ellátásban résztvevő kerületi intézmény tagjai találkozhattak, beszélgethettek egymással, óriási élményt adva ezzel a józsefvárosi időseknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben