Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

4-es körzet - Nagy előny a KMB iroda

2017. július 17. hétfő

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekben tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. Sorozatunkban a 12 józsefvárosi körzeti megbízottat, munkájukat mutatjuk be. A 4-es körzetben Deák Tibor szolgál körzeti megbízottként, aki Józsefvárosban kezdte pályafutását és egy hosszú kitérő után ismét kerületünkben dolgozik.

 Deák Tibor már gyermekkora óta fegyveres szervezetnél szeretett volna elhelyezkedni, éppen azért, mert a családtagjai között volt katona, így testközelből láthatta, milyen a rendvédelmi hivatás. Ám mivel a rendőrség sokkal családcentrikusabb, ezért inkább ezt a szakmát választotta. Józsefvárosban kezdte pályáját és több kitérő után most újra a VIII. kerületi Rendőrkapitányság kötelékében teljesít szolgálatot. 

A 4-es körzet kinevezett megbízottja 2008-ban fejezte be a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolát, és azt követően itt, Józsefvárosban szerelt fel járőrként. Majd innen átkerült a Készenléti Rendőrséghez, ahonnan egy távoli, csendesebb nagyközségbe, Tiszadobra sodorta az élet, ott lett KMB-s. Mint mondja: van józsefvárosi helyismerete, azonban 2008-ban teljesen más képe volt a kerületnek. „Szebbek lettek a közterek, az épületek, tisztábbak az utcák. Akkoriban több volt a megoldandó feladat, nagyobb volt a nyüzsgés a kerületben” – mondja Deák Tibor. Mivel már volt körzeti megbízott, ezért a feladatkörök nem ismeretlenek számára, ám a nagyvárosi légkör mégis más, mint a vidéki, ezért számít kihívásokra. 

A főtörzsőrmester nagy előnynek tartja, hogy a Bauer Sándor utcában KMB iroda létesült, amelynek kapuja a szerdán 15 és 17 óra közötti, valamint szombaton 10 és 12 óra közötti fogadóidőben mindig nyitva áll. Sőt, azon felül is: amikor a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os körzet megbízottainak ideje engedi, akkor is ott tartózkodnak. 

Név: Deák Tibor

Rang: főtörzsőrmester

Telefon: 06-70-489-3557

E-mail: DeakTi08@budapest.police.hu

Terület: Rákóczi út – Baross tér – Fiumei út – Dologház utca – Kun utca – Bauer Sándor utca – Homok utca – Kisfuvaros utca – Nagyfuvaros utca – Népszínház utca – Kiss József utca.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben