Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A házasság példaértékű egysége

Józsefváros is megemlékezik a kerek évfordulókról

2017. július 21. péntek

Az idei évtől ajándékcsomaggal kedveskedik a Józsefvárosi Önkormányzat a kerek évfordulójukat ünneplő kerületi házaspároknak, hogy ezzel is kifejezze a házasság értékteremtő, összetartó erejét. Andristyák Kálmán és felesége a közelmúltban ünnepelte házasságkötésük négy évtizedes évfordulóját, július 19-én Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője látogatta meg őket Koszorú utcai otthonukban.

Egy csokor virágot, egy üveg bort és a Turay Ida Színház bármely előadására beváltható színházjegyet nyújtott át Sántha Péterné Andristyák Kálmánnak és feleségének. A házaspár nemrégiben ünnepelte házasságkötésük 40. évfordulóját, egy fiuk és egy unokájuk született.

Az alpolgármester elmondta neki, hogy ettől az évtől az önkormányzat szeretné ezt a szép ünnepet még emlékezetesebbé tenni, és egy ajándékcsomaggal is hozzájárulni a nevezetes évfordulók méltóbb megünnepléséhez.

Andristyák Kálmán és felesége évtizedek óta józsefvárosi lakosok. Mindketten hosszú ideig dolgoztak a mátyásföldi buszgyárban, a férj már nyugdíjas, míg felesége ez év végén készül nyugdíjba vonulni. Koszorú utcai lakásokban valóságos házi könyvtár veszi őket körül, mint mondták, a könyvek szeretetét gyermekkorukból hozták.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben