Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Dolgozni és becsületesen élni”

95 éves lett Ica néni

2017. július 24. hétfő

Vajda Lászlóné július 23-án ünnepelte 95. születésnapját. A csaknem negyven esztendeje a kerületünkben élő szépkorú hölgyet ebből az alkalomból Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte egy szép virágcsokorral és a miniszterelnök által aláírt oklevéllel.

Ica néni Somogy megyében született. Védőnőként kilenc község tartozott hozzá. Mint mondta: a munkáját soha nem unta meg. Néhai férje Marcaliban volt belgyógyász főorvos. Ő írta fel neki, hogy az egészsége érdekben minden nap fogyasszon el egy gyűszűnyi édes, vörösbort. Ezt a szokást Ica néni a mai napig megtartotta. A szépkorú hölgynek két lánya, három unokája és négy dédunokája van. Gyermekei külföldön élnek, ám amikor csak tudják, meglátogatják, telefonon pedig naponta tartják vele a kapcsolatot. 

Ica néni mélyen vallásos. Templomba már nem tud elmenni, ám a Szent Rita plébánia plébánosa rendszeresen meglátogatja. Szerinte a hosszú élet titka az, hogy dolgozni kell, amíg csak lehet és rendesen, becsületesen kell élni. 

„Azt tapasztalom, hogy az időseknek nagyon fontos, hogy a családjukon kívül mások is meglátogassák és beszélgessenek velük. Úgy érzem, ilyenkor tényleg jól el tudunk beszélgetni” – mondta el lapunknak Sántha Péterné, aki egy szép csokor virággal és egy a miniszerelnök által aláírt emléklappal köszöntötte Vajda Lászlónét.

Fotó:Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben