Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

"Találkozunk a csőszkunyhónál!"

Nyári kalandok a II. János Pál pápa téren

2017. július 25. kedd

A Népszínház Kör a Polgári Értékekért számos eseményt szervez kerületünkben, amelyek közül talán – gyermekes családok körében bizonyára – a legnépszerűbbek a vasárnap délelőtt, a II. János Pál pápa téri játszótéren található csőszkunyhónál megrendezett gyermekprogramok. A "Nyári kalandok" a tomboló hőség ideje alatt is folytatódnak a hűsítő lombok árnyékában, július 23-án, 10 és 13 óra között is színes, vidám foglalkozások várták a kilátogató kicsiket és a nagyobbakat.

Jónéhány józsefvárosi család biztos programjává vált, hogy a vasárnapi ebéd előtt kilátogasson a Népszínház Kör programjaira, ahol a szervezők alkalomról-alkalomra változó játékokkal és foglalkozásokkal készülnek a gyermekek szórakoztatására. Az elsőkként érkező két és fél éves Attila is "alapító tagnak" számít, hisz egy esztendeje – ha csak szülei tehetik –, rendszeresen elhozzák, hogy részt vegyen a foglalkozásokon. 

"Szeretünk ide járni, a kisfiunk mindig nagyon élvezi. Az aktuális programok előre megnézhetőek az interneten, így át tudjuk vele beszélni, mire számíthat, milyen ügyességi feladatok, vetélkedők várják a következő alkalommal. Ezek a programok színt visznek a vasárnapokba, hiszen sokkal nagyobb élményt adnak neki, mint néhány, a játszótéren eltöltött óra." – mondta Attila anyukája.

 

Ez alkalommal ötpróba elé állították a gyerekeket: aki kifogta a halacskákat a tóból, ügyesen eltalálta a célt a lövészeten, átjutott a mocsáron és a briliáns csapdán úgy, hogy még a zsákban futásra is maradt ereje, az oklevelet és ajándék buborékfújót kapott ügyességéért.

Persze most is volt lufihajtogatás, kifestő és lengőteke, de nem maradt el a töretlen népszerűségnek örvendő déli program sem, amikor a felfüggesztett állatka, a "pinata" belsejében rejtőző édességet kell megszerezni a cukorkára éhes gyerekeknek.

Fotó:Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben