Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Festő Ridovicsok

Két nemzedék kiállítása a Józsefvárosi Galériában

2017. július 27. csütörtök

A Ridovics család négy művészének alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn este a Józsefvárosi Galériában. Rábai Ridovics Ferenc (1923-1993), R. Ruppert Zsuzsa (1934-2011), Ridovics László és Ridovics Péter műveit tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 5-ig. A zsúfolásig megtelt megnyitón Rozs Tamás zeneszerző, zenész is közreműködött.

A kiállítást a szintén családtag dr. Ridovics Anna művészettörténész nyitotta meg. „A család művészeti gyökerei édesapámhoz, édesanyámhoz és a nagybátyámhoz köthető: ők adták az indíttatást és érdeklődést a leszármazottaknak. A mostani kiállításon négy művész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, festményeket és néhány szobrot.

A család nemcsak érzelmi szempontból fontos, hiszen egy művész azt mutatja meg, ami neki fontos, és ami rá nagy hatással van, ezért sok olyan alkotás készült, amely egy-egy családtagot mutat be” – fűzte hozzá a művészettörténész.

Ridovics Péter festőművész alkotásai is megtekinthetőek a most megnyílt kiállításon. „A festőt a színek erőssége határozza meg: nálam a kék és a zöld dominál, és ezek jól kivehetőek a festményeimből. Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan családba születhettem, ahol a művészet minden családtagom életében jelen van. 1953-ban születtem Józsefvárosban és a ’80-as évek elején kerültem a Százados úti Művésztelepre, mélyreható és fontos gyökerek kötnek a kerülethez” – hangsúlyozta a festőművész.

„A Józsefvárosi Galéria minden évben szervez egy olyan kiállítást, amely a kerületünkben működő, nagy múlttal rendelkező Százados úti Művésztelep alkotóit mutatja be. Ez alkalommal a Ridovics családot hoztuk el testközelbe a művészetet kedvelők számára. A kiállítás szeptember 5-ig minden hétköznap díjmentesen tekinthető meg Galériánkban” – mondta el lapunknak Sipos Orsolya, a Józsefvárosi Galéria művészeti munkatársa.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben