Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

K&H gyógyvarázs program

Új dialízisgépet kapott az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

2017. július 28. péntek

Magyarországon körülbelül 1 millió vesebeteg van, akik közül több ezren gyermekek. A nem megfelelő veseműködés miatt a szervezetben felhalmozódhatnak az életveszélyes méreganyagok, ezért dialízis kezelésre van szükség. A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően az ország 13 mentőállomása és 10 kórházi osztálya gazdagodik új orvosi műszerekkel, köztük új dialízisgépet kapott a kerületünkben működő Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Vese és Művese Osztálya.

Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója a csütörtöki ünnepélyes átadón elmondta: a pályázaton elnyert készülékkel országos szinten látnak el veseelégtelen gyermekeket, ugyanis Magyarországon az egyetlen, csak gyermekekre specializálódott művese-állomás az I. számú Gyermekklinikán működik.

Most pedig elindult az a folyamat, amivel az eddigi, mára elavult eszközöket a legmodernebbekre tudják cserélni. Kiemelte: az új vértisztító készülék a legmodernebbek közé tartozik, így a legjobb körülmények között tudják ellátni és kezelni a gyerekeket. Mind mondta, a dialízis egy átmeneti kezelés, ami átsegíti a gyerekeket a veseelégtelenségből a veseátültetésig, hogy aztán minél teljesebb életet tudjanak élni. Ezért ez a készülék nemcsak fontos, hanem életmentő is.

 „A K&H évtizedek óta aktív társadalmi szerepet vállal, melyben kiemelt figyelmet kap a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség.  K&H gyógyvarázs programunk keretében 2004 óta segítjük a magyar gyermekegészségügyet eszközbeszerzéssel. Az idei évben 14. alkalommal hirdettük meg K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatunkat, melyre rekordszámú, összesen 125 pályázat érkezett az ország 78 településéről.

A szakmai zsűri segítségével 13 nyertes pályázatot választottunk közülük, így összesen 10 kórházi osztály és 13 mentőállomás munkáját támogathatjuk, ezzel is elősegítve azt, hogy a kis betegek mihamarabb újra teljes életet élhessenek” – emelte ki az eseményen Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben