Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyors reagálás az élhetőbb kerületért

Bemutatkozik az 5-ös számú körzet új megbízottja

2017. augusztus 01. kedd

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekben tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. Július 1-től változik a KMB-k személyi állománya. Az 5-ös körzetben Martonhegyi Milán rendőr törzsőrmestert Verlaet Péter váltja, aki négy évvel ezelőtt Józsefvárosban kezdte pályafutását és azóta a kerületiekért dolgozik.

Verlaet Péter 24 évesen végzett az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban, 2013-ban Józsefvárosban szerelt fel, azóta is a VIII. kerületi Rendőrkapitányság kötelékében teljesít szolgálatot. Az itt töltött négy év során több alkalommal is kitüntetésben részesült. Mint mondja a körzeti megbízotti munka sokkal szerteágazóbb, mint a járőri. Fontosnak tartja a kapcsolattartást a lakosokkal, a gyors reagálást az észrevételeikre és ezáltal egy élhetőbb kerület fenntartását. 

A Martonhegyi Milánt váltó őrmester négy évvel ezelőtt azért választotta Józsefvárost, mert a legtöbb tudást és tapasztalatot itt lehet megszerezni. Mint mondja: nem ez a legegyszerűbb terep, de megéri itt dolgozni. Pályafutását járőrként kezdte, majd járőrvezető lett. A körzeti megbízotti alosztályra fél évvel ezelőtt került, az 5-ös körzetet július 1-től vette át. Járőrként az egész kerületet feltérképezte, így az ötös körzetet is jól ismeri. Szerinte a KMB legfontosabb feladata a lakosokkal, intézményekkel való kapcsolattartás.

Az iskolai tanév során a KMB-k rendszeresen kint vannak terepen, ezért első kézből értesülnek a problémákról, amiből az utóbbi időben szerencsére egyre kevesebb van. Verlaet Péter rendőrként több alkalommal is kapott kitüntetést: a Józsefváros rendjéért elismerést kétszer (2015, 2016) vehette át Kocsis Máté polgármesterről, egy alkalommal (2016) Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány, egyszer (2017) Papp Károly országos rendőrfőkapitány részesítette dicséretben. Az őrmester a jövőjét is kerületünkben tervezi, ugyanakkor képezné is magát: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára jelentkezett. 

Név: Verlaet Péter

Rang: őrmester

Telefon: 06-70-489-3563

E-mail: VerlaetP@budapest.police.hu

Terület: József körút – Rákóczi tér – Déri Miksa utca – Nagyfuvaros utca – Kisfuvaros utca – Homok utca – Bauer Sándor utca – Mátyás tér – Tavaszmező utca – Horváth Mihály tér – Baross utca – Harminckettesek tere.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefvárosi újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben