Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb kábítószer-kereskedők kerültek rendőrkézre

Ismét lecsapott a józsefvárosi akciócsoport

2017. augusztus 07. hétfő

Börtönben ülő anyja törzsvevőire alapozta a drogboltjának működését egy férfi. A kábítószerraktárként használt lakásra július 25-én csaptak le a józsefvárosi rendőrök, ahol elfogták a díler társát. A drogüzlet vezetője másnap feladta magát, a két személy előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság – számolt be az esetről a Zsaru magazin.

A történet szálai a tavalyi év elejére nyúlnak vissza, amikor a józsefvárosi rendőrök bezárattak egy Népszínház utcai kocsmát, ahol a vendéglátóhely tulajdonosa, a 64 éves H. Katalin pult alól árulta a kábítószert. A nő azóta megkezdte jogerős szabadságvesztésének letöltését a kalocsai börtönben, fia azonban, a 45 éves H. József idén májusban szabadult. Megtalálta anyja egykori törzsvásárlóinak listáját, így elhatározta, hogy tovább viszi anyja illegális tevékenységét. Az eladáshoz bérelt egy lakást, de a kábítószert máshol raktározta.

„Az üzlet beindult, a híre hozzánk is eljutott, információink szerint az egykori drogkocsma törzsvásárlói alkották a vevőkört” – mondta el Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője a magazinnak. A rendőrök megtudták, hogy az üzletet egy Népszínház utcai földszinti lakás ablakán át bonyolítják. A vevőktől lefoglalt anyag szerint a dílerek kábítószernek minősülő amfetaminszármazékot, kristályt árultak. A rendőrök azt is kiderítették, hogy a drogkereskedők figyelik az utcát, éppen ezért július 25-én úgy mentek be az épületbe, mintha csak lakók lennének. A rajtaütéskor a meglepetés ereje akkora volt, hogy a boltban dolgozó 46 éves L. Zsoltnak nem volt ideje a bizonyítékok eltüntetésére. Tőle egymillió háromszázötvenezer forintot foglaltak le kis címletekben, hiszen a 0,1-0,2 grammos mini adagokat 500-1000 forintért adta. A rendőrök a lakásban 44 gramm drognak látszó, fehér port találtak, amelynek hatóanyagát szakértő állapítja majd meg. A raktárnak használt lakásban 4,5 gramm marihuána és 45 darab ecstasy tabletta is volt.

„A házkutatáskor találtunk olyan adatokat, amik arra utaltak, hogy egy Szerdahelyi utcai lakás lehet a drogüzlet másik pontja” – folytatta az akciócsoport vezetője. Még aznap hajnalban hatósági tanúk jelenlétében az akciócsoport tagjai levágták a másik lakás ajtajának rácsait, mivel ott nem nyitottak ajtót. Nagy Béla hozzátette, hogy később megtudták, H. József értesült társa lebukásáról, kikapcsolta telefonjait, és el akart menekülni. Hamar rájött, ez nem fog menni, ezért július 26-án önként feladta magát a VIII. kerületi kapitányságon.

A józsefvárosi rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. József és L. Zsolt ellen, a bíróság július 27-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Zsaru magazin

Fotó: André Ildikó, Rendőrség

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben