Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Keresték a legszebb és a legérdekesebb virágokat

Virágkiállítás a Teleki téren

2017. augusztus 09. szerda

Nyári virágbemutató kiállítást szervezett a közelmúltban a Társak a Teleki Térért Egyesület. A kiállítás egyben verseny is volt: a szervezők a legszebb és a legérdekesebb virágok tulajdonosait értékes díjazásban részesítették. A megmérettetésre kortól, nemtől függetlenül bárki jelentkezhetett, sőt, nem csak magánszemélyek, hanem cégek is küldtek gyönyörű növényeket a kiállításra.

Feicht Rezsőné, a Társak a Teleki Térért Egyesület elnöke elmondta: a kiállítás egyik célja az volt, hogy az önkormányzattól kapott virágok fejlődését megmutassák az itt élők számára.

„Nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak a virágokért, megmutattuk, hogy milyen sokat foglalkozunk velük, nagy gondossággal ápoljuk a növényeket. Másrészről pedig a környéken élők közül nagyon sokan szeretnek kertészkedni, illetve növényekkel foglalkozni. Ez adta az ötletet, hogy egy olyan kiállítást szervezzünk, amelyre a virágokat a józsefvárosi lakosok hozzák el. Természetesen a legszebb és legérdekesebb virágok tulajdonosait értékes ajándékokban részesítettük” – fűzte hozzá Feicht Rezsőné.

   

Szakács József, a megújult Teleki tér gondnoka is nevezett a versenyre egy gyönyörű orchideával. „Munkán kívül is rendszeresen segítem a Társak a Teleki Térért Egyesület kezdeményezéseit. Az elnök asszonytól hallottam a virágkiállításról, és arról, hogy lehet nevezni a versenyre. Én már régóta ápolok és gondozok egy orchideát, amely a zsűri tetszését is elnyerte: a második legszebb növénynek választották a virágomat, és ez nagy büszkeséggel tölt el” – hangsúlyozta Szakács József.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben