Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

6-os körzet - A megelőzés a legfontosabb

2017. augusztus 10. csütörtök

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekben tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. Sorozatunkban a 12 józsefvárosi körzeti megbízottat, munkájukat mutatjuk be. A hatos körzetben Asztalos Dávid szolgál, aki több mint 10 éve rendőr. Józsefvárosba 2011-ben került, saját kérésére. Mint mondja, a megelőzésben hisz, ezért munkájában is erre fekteti a hangsúlyt.

Asztalos Dávid korábban egy nyugodt vidéki kis rendőrőrsön volt körzeti megbízott, 3 falu tartozott hozzá. Nagy váltást szeretett volna, ezért választotta Józsefvárost. „Amikor ideérkeztem tudtam, hogy itt lesz mit tenni” – kezdte a beszélgetést. A körzeti megbízott szerinte egy univerzális rendőr. „Kapcsolatot tartunk az önkormányzattal, a társszervekkel, az iskolákkal, gyakran járunk lakossági fórumokra, és ha kell, besegítünk a járőröknek, illetve ott helyettesítünk, ahol szükség van rá” – mondja a főtörzsőrmester.

A főtörzsőrmester a személyes kapcsolatokban hisz. „Olyan információk is eljutnak így hozzánk, amelyek máshogyan nem, mert az emberek nem mindig tudják, kit keressenek” - meséli. Megelőző jelleggel plakátokat ragasztott a saját elérhetőségeivel a körzetében lévő házakban. Ennek hatására érkezett egy bejelentés, hogy az egyik házban kábítószert terjesztettek, ezt továbbította az akciócsoportnak és lett is belőle egy sikeres intézkedés. „Ha jól tudom, a terjesztők előzetes letartóztatásba kerültek” – emlékezett vissza.

Mint mondja, sok jogi esete is van, amely nem is a rendőrséghez tartozik, ilyen a főbérlő-albérlő vita és sokszor hívják családi problémákhoz is. „Ezekben az esetekben felveszem a kapcsolatot a megfelelő társszervekkel” – teszi hozzá a főtörzsőrmester. Szerinte sok probléma megelőzhető tanácsadással, mert az emberek hajlamosak azt hinni, hogy bűncselekmény csak mással történhet meg, ezért gyakran óvatlanok.

Név: Asztalos Dávid

Rang: rendőr főtörzsőrmester

Telefon: 06-70-489-35-49

E-mailAsztalosD@budapest.police.hu

Terület: Horváth Mihály tér – Tavaszmező utca – Mátyás tér – Bauer Sándor utca – Teleki tér – Dobozi utca – Magdolna utca – Koszorú utca – Baross utca.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben