Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint hetven éve Józsefvárosban

A kilencvenöt éves Kiss Györgynét köszöntötték

2017. augusztus 15. kedd

Tornai Mária Magdolna 1922. augusztus 6-án született Debrecenben, és már húszéves kora óta Józsefvárosban éli mindennapjait. A kilencvenötödik életévét betöltő és jó egészségnek örvendő Marika nénit Gondos Judit önkormányzati képviselő is felköszöntötte.

„Édesapám a vasútnál dolgozott, míg édesanyám háztartásbeliként tevékenykedett a négy gyermekük mellett” – kezdte el mesélni életútját az ünnepelt. „Debrecenben végeztem el az alapfokú tanulmányaimat, majd gyors- és gépíró képesítést szereztem. Elég hamar, 19 évesen férjhez mentem és 1941-ben Budapestre költöztem a férjemhez a kerületben található Déri Miksa utcába. A férjem könyvelőként dolgozott, én pedig az Ipartestületek Országos Központjában helyezkedtem el. A frigyből öt gyermekem született. Az Állami Könyvterjesztő Vállalatnál is dolgoztam, majd a MÁV Tervező Irodájából mentem nyugdíjba 1978-ban. Nagyon szeretek kötni és horgolni, családtagjaimat mindig meglepem valami kézimunkával. Örülök, és boldog vagyok, hogy Józsefvárosban élhettem és élhetek még sokáig” – fűzte hozzá a 95 éves Marika néni.

A jeles napon Gondos Judit önkormányzat képviselő látogatta meg az ünnepeltet. „Sajnos egyre kevesebben vannak a Marika nénihez hasonló szép kort betöltő személyek, ezért is jövök nagy örömmel a köszöntésekre. Nem szabad felednünk, hogy az időseinknek köszönhetünk mindent, ők alapozták meg a mi életünket. Fontos, hogy törődjünk velük és meghallgassuk a mondanivalójukat, tanácsaikat, hiszen nagyobb élettapasztalattal bírnak. Marika néninek egy gyönyörű virágcsokorral, és egy Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel kedveskedtünk” – tette hozzá Gondos Judit.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben