Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nyári zenei program Józsefvárosban

Kaan Luum koncert a Teleki tér pódiumán

2017. augusztus 15. kedd

Egy különleges formáció, a Kaan Luum zenekar látogatott el vasárnap délután a megújult Teleki tér pódiumára. Az érzékeny, és meditatív zene belső utazásra invitálta a koncerten megjelent érdeklődőket. Az esemény után sokféle és a köztudatban kevésbé ismert ütős hangszereket próbálhattak ki felnőttek és gyerekek egyaránt.

Feicht Rezsőné, a Társak a Teleki Térért Egyesület elnöke elmondta: a koncert a szervezet nyári zenei programjának keretében valósult meg. „Egy olyan zenekar látogatott el hozzánk, amelyben ritkán látott és hallott hangszerek csendültek fel. Úgy tűnt, hogy a körülbelül hetven fős közönség nagyon élvezte a koncertet, amely után a Teleki tér egyik rendszeres látogatója – Szőke László Gábor – ütős hangszereit próbálhatták ki a zenét kedvelők” – tette hozzá az elnök.

Szabadi Andrea zenész, a Kaan Luum zenekar tagja a Józsefvárosban nevelkedett, ezért is okozott neki nagy örömet a szervezők invitálása a Teleki térre.„A kerületben nagyon sok kiváló zenész vagy muzsikus nevelkedett ezért is vagyok nagyon büszke arra, hogy honnan indultam. Be kell vallanom, hogy zenei előéletem nem volt, ám a világ megismerése révén számos új hangszerrel ismerkedtem meg. Ilyen a handpan, ami egy hangolt ütős hangszer, ezt 2000-ben mutatták be a Világzenei Kiállításon” – hangsúlyozta a fiatal zenész. 

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben