Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Néhány órán belül kézre kerültek a tettesek

Visszaadták a rendőrök a kirabolt bácsi nyugdíját

2017. augusztus 16. szerda

Egy 95 éves férfit rabolt ki három fiatal augusztus 11-én Józsefvárosban. Az elkövetők elvették az idős férfi nyugdíját, ami a kerületi rendőröknek köszönhetően azonban szinte teljes egészében megkerült. A három fiúval szemben eljárás indult, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Az idős férfi aznap, miután bankból felvette a nyugdíját, hazafelé betért egy kisboltba bevásárolni. Ott látta először az elkövetőket, akik ekkor határozták el, hogy megszerzik a táskáját. Követték az idős urat, aki betért egy Nap utcai ház kapuján. A lépcsőházban felajánlották a bácsinak, hogy felviszik a csomagját a 2. emeleti otthonához, ám az úr rosszat sejtett, és jelezte, hogy boldogul egyedül is. Felérve az emeleti lakásához nem nyitott ajtót, hanem leült a folyosón egy ládára, mivel a fiúk nem tágítottak. Megtámadták, a segítségért kiabálni próbáló bácsi száját pedig kifeszítették és lefogták, hogy ne tudjon kapálózni. Megtalálták nála a borítékba tett nyugdíját és elmenekültek. 

A dulakodásra felfigyelt egy szomszéd, aki hívta a rendőrséget. A személyleírás alapján a térfigyelő központ munkatársai hamar rábukkantak az elkövető hármasból két – 16 és 15 éves – fiúra, akiket el is fogtak a Diószegi Sámuel utcában. Náluk mindössze pár száz forintot találtak. A legfiatalabb, 12 éves társuknál – akit, a Keleti Pályaudvar közelében fogtak el – több mint 90 ezer forint zsákmány volt. A gyermekotthonokból megszökött fiúk ellen csoportosan elkövetett rablás miatt indult eljárás. Mint kiderült, nem ez volt az első alkalom, hogy a rendőrség látóterébe kerültek.

A bűncselekmény másnapján Nagy Zsolt százados visszaadta a bácsi nyugdíját, aki nagyon hálás volt, hogy ilyen gyorsan felgöngyölítették a rendőrök az ügyet. 

Fotó: André Ildikó/Zsaru magazin

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben