Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

7-es körzet - Zöld szörnyek és valós problémák

2017. augusztus 17. csütörtök

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekben tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. Sorozatunkban a 12 józsefvárosi körzeti megbízottat, munkájukat mutatjuk be. A hetes körzetben szolgáló Kárpáti Tibor 2009-től lát el körzeti megbízotti feladatot Józsefvárosban. A lakossággal való kapcsolattartás, panaszok kivizsgálása mellett az is feladata, hogy a társszerveknek, illetve az önkormányzat intézményeinek is segítséget nyújtson.

A járőr feladatához képest összetettebb a körzeti megbízott feladata – mondja Kárpáti Tibor. Fontos a lakossággal való kapcsolattartás, a lakók által tett bejelentések, panaszlevelek kivizsgálása. Mint a rendőr zászlós meséli, körzetében korábban nagy gondot okozott a prostitúció, a jelenség azonban napjainkra jelentősen visszaszorult. Visszatérő problémát jelent a kábítószer jelenléte az utcán, de a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon körülbelül egy évvel ezelőtt létrehozott kábítószer-ellenes csoport munkájának eredményeképpen egyre több terjesztő kerül rács mögé. A kerületben sok készenléti rendőr is segíti a józsefvárosi rendőrök munkáját, amelynek köszönhetően a közterületi bűncselekmények száma is csökkent.

Minden bejelentést ki kell vizsgálniuk a körzeti megbízottaknak, aminek természetesen eleget is tesznek, de olykor azért akad már első látásra, hallásra meghökkentő, a valóságtól kissé elrugaszkodottnak tűnő „panasz”. „UFÓ-król és zöld szörnyekről is érkezett már hozzánk bejelentés, akik zavarták a lakó nyugalmát. Akadt olyan is, aki boszorkányok támadásától tartott” – meséli Kárpáti Tibor. Azért – sajnos – bőven akadnak e világi, valós problémák is, a körzeti megbízottak főleg szabálysértési eljárásokban járnak el. A lakosság mellett társszerveknek, így bíróságoknak, végrehajtóknak és az önkormányzatnak is segítséget nyújtanak.

Név: Kárpáti Tibor

Rang: rendőr zászlós

Telefon: 06-70-489-35-51

E-mail: KarpatiT@budapest.police.hu

Terület: Üllői út, Kisfaludy utca, Baross utca, Horváth Mihály tér, Leonardo Da Vinci utca, Práter utca, Szigony utca, Tömő utca, Illés utca, Korányi utca, Üllői út.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben