Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közel hetven éve a Kiss József utcában

Riza Sándornét köszöntötték 90. születésnapján

2017. augusztus 17. csütörtök

Riza Sándorné, Marika néni 1927. július 16-án született Mezőkövesden, 1950-ben költözött fel Budapestre. Fővárosi életét abban házban kezdte meg, ahol jelenleg is él. Riza Sándornét kilencvenedik születésnapján Zentai Oszkár önkormányzati képviselő köszöntötte.

Marika néni édesapja ácsként dolgozott, míg édesanyja kézimunka kereskedéssel foglalkozott. Mivel ő maga nem talált munkát szülőföldjén, ezért Budapestre költözött az egyik unokatestvéréhez, aki a Kiss József utcában élt. Először takarítóként kezdett el dolgozni egy fővárosi kórházban, de dolgozott a jéggyárban és az Elit Cipőgyárban is. Súlyos tüdőbetegsége miatt 1978-ban nyugdíjazták. Férjével 1952-ben ismerkedett meg, a frigyből egy lánya született.

Marika néni több mint harminc éve egyedül él, és életét mostanában egy tragédia árnyékolja be. Súlyos betegség következtében két hónappal ezelőtt elvesztette gyermekét, aki Franciaországban élt. Az idős hölgy végtagfájdalmai miatt több mint fél éve nem tudta elhagyni otthonát, ezért nagyon sokat olvas, és televízión keresztül követi a világ eseményeit. Két éve még matyó hímzéssel is foglalkozott, nagyon szeretett terítőket készíteni.

Az ünnepeltet Zentai Oszkár önkormányzati képviselő köszöntötte szerda délelőtt. „Nagyon fontos, hogy a kerületben élő időseinkről ne feledkezzünk meg, hiszen ők taposták ki nekünk azt az utat, amelyen járunk. Tisztelettel és megbecsüléssel kell irántuk lennünk. Az idősek kellő élettapasztalattal bírnak, ezért érdemes odafigyelnünk rájuk, tanácsaikat meghallgatni. Marikai nénit a jeles napon egy virágcsokorral, és Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel köszöntöttük” – fűzte hozzá Zentai Oszkár. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben