Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény

Sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést a polgármester

2017. augusztus 17. csütörtök

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási Igazgatóságának belső ellenőrzése, és egy biztonsági kamera felvétele alapján derült ki, hogy a társaság egyik alkalmazottja a parkolóautomatákból beérkező pénz naponkénti összeszámlálásakor jelentős összegeket eltulajdonított, azt saját céljaira fordította.

Miután mindez a JGK Zrt. vezetőjének tudomására jutott, tájékoztatta róla Kocsis Máté polgármestert, aki sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen K. Zoltán ellen, egyidejűleg kezdeményezte a gyanúsított vagyonának zár alá vételét az önkormányzatot ért kár megtérítése érdekében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság sikkasztás vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az ügyben. Kocsis Máté polgármester az eset kapcsán kérte a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. vezetőjét, hogy végezzen átfogó vizsgálatot az ügy teljeskörű felderítése érdekében. 

A Józsefvárosi Önkormányzat vezetése elítél minden ilyen esetet, határozottan fellép a törvénytelenséggel szemben, és kéri, hogy az illetékes hatóságok a lehető legalaposabban tárják fel a történtek minden részletét.

Mindemellett a polgármester hangsúlyozta, hogy a cég valamennyi becsületes dolgozója mellett kiállnak, és bíznak benne, hogy a mostani eset méltánytalanul nem sodorja őket is kellemetlen helyzetbe munkavégzésük során.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben