Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

5000 forint értékű utalványt kapnak a kicsik

Önkormányzati segítség a leendő elsősöknek

2017. augusztus 22. kedd

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is támogatja a Józsefvárosi Önkormányzat az iskolakezdést az első évfolyamos kisdiákok szüleinek, taneszközök vásárlására felhasználható utalványokkal. Háfra Tímea és édesanyja kedden délelőtt vette át Sára Botond alpolgármestertől az 5000 forint értékű támogatást.

Az elmúlt évekhez hasonlóan papír, írószerek, füzetek vagy tolltartó vásárlására minden, józsefvárosi lakcímmel rendelkező első osztályos diák két darab iskolakezdési utalványt kap ajándékba, 2017-ben összesen 5.000 forint értékben. A Józsefvárosban élő Tímea kissé megszeppenten, édesanyjával együtt vette át a támogatást augusztus 22-én. A kislány hamarosan a Deák Diák Általános Iskola énekes osztályában kezdi meg tanulmányait. Az iskolaszerek nagy részét már beszerezték szülei, a leendő elsős kisdiák már nagyon várja a tanévkezdést, több ovistársával fog egy osztályba járni.

„A Józsefvárosi Önkormányzat immár ötödik éve támogatja az első osztályos tanulókat, hiszen az iskolakezdés minden családnak komoly anyagi megterhelést jelent. A Józsefvárosban lakó gyermekek, illetve szüleik az év végéig felhasználhatják az utalványokat iskolaeszközök megvásárlására” – mondta Sára Botond alpolgármester.

Az utalványok átadása már elkezdődött, kizárólag a gyermek törvényes képviselője, akadályoztatása esetén meghatalmazottja veheti át. Az elsős gyermek abban az esetben is jogosult a támogatásra – iskolalátogatási igazolás bemutatása mellett –, ha nem kerületi intézménybe jár. 

Az utalványokat a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Ügyosztályának pénztárában (1082 Budapest, Baross u. 63-67. II. emelet 202/5-ös iroda) lehet átvenni az alábbi időpontokban:augusztus 23., 28., 29., 30., valamint szeptember 4., 5. és 6. napján 10.00-15.00 óra között. További információ: Humánszolgáltatási Ügyosztály, Családtámogatási Iroda (1082 Budapest, Baross u. 66-68., telefon: 459-2277). Az utalványok az év végéig használhatók fel a megjelölt üzletekben. 

Drégelyvári Anna

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben