Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Járőröznek a nap 24 órájában

Folyamatos a rendőri jelenlét a Hős utca környékén

2017. augusztus 23. szerda

A közelmúltban egyre több jelzés érkezett a Józsefvárosi Önkormányzathoz a Százados negyedben élőktől, hogy a Hős utca kőbányai részén lévő problémás lakótömbökből egyesek a villamosmegálló környékén közterületen kábítószert, alkoholt fogyasztanak, és zavarják a békés polgárokat. Kocsis Máté polgármester az ügyben megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahonnan az a jelzés érkezett, hogy a rendőrség augusztus 22-től 24 órás állandó rendőri jelenlétet biztosít mind a kőbányai gócpont, mind a Százados negyed problémával érintett területére kiterjedően.

Az elmúlt napokban attól volt hangos a sajtó, hogy több fiatal került kórházba a Hős utca kőbányai részéről, mint utóbb kiderült, valószínűleg pszichoaktív szert fogyasztottak. A problémás területről érkezőkre a Százados negyedben lakók is panaszkodnak.

Kocsis Máté polgármester augusztus közepén jelezte a rendőrség felé, hogy a józsefvárosiak nehezményezik a X. kerületi Hős utca egyes lakóinak magatartását: kábítószereznek, alkoholt fogyasztanak a Hős utcai villamosmegállóban és ellehetetlenítik a tömegközlekedést is. Emellett átszivárognak a Százados negyedbe is és zaklatják az ott élőket. A polgármester utalt arra, hogy a helyszín két kerület találkozásánál van, és a problémás magatartású személyek Kőbányán laknak.

Ott jártunkkor a Százados negyedben majd’ minden sarkon járőr-párosokba botlottunk, de azon kívül nem tapasztaltunk rendkívüli eseményt. Annál inkább a Hungária körút túloldalán, a X. kerületben. Itt már szinte csak intézkedő rendőröket láttunk, akadt is tennivalójuk az áldatlan állapotú tömbök körül.

Homályos tekintetű emberek csoportokba verődve, szeméthegyek, eldobott fecskendők. A probléma végleges felszámolására a kőbányai önkormányzat egymaga képtelen, így az még várat magára. Azonban, hogy ez ne gyűrűzzön tovább, szükséges a kerületek közötti összefogás és a folyamatos rendőri jelenlét.    

Bányai Rudolf

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben