Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új bútorok, megszépült konyhák

Fejlesztések a kerületi bölcsődékben

2017. augusztus 25. péntek

„Józsefvárosban idén is kiemelt cél a gyermekjóléti intézmények fejlesztése, ennek keretében 100 millió forintot fordítunk a bölcsődék felújítására” – mondta lapunknak Sára Botond alpolgármester. Ebből az összegből a legtöbb bölcsődében végeznek kisebb-nagyobb beruházásokat a nyáron: hat bölcsődében teljesen megújult konyhában főznek a kicsiknek, a Játékvár Bölcsődében már berendezték a csoportszobákat az új szekrényekkel, a Gyermekkert Bölcsődében új fapadlót fektettek le, a Fecsegő-tipegők Bölcsődében pedig a festés mellett megszépült fürdőszobák várják az apróságokat.

„Ahhoz, hogy modern, XXI. századi környezetben gondozhassák a józsefvárosi apróságokat, nagy előrelépést jelentenek az új bútorok és az egyéb fejlesztések” – hangsúlyozta lapunknak Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője, aki megmutatta nekünk az aktuális beruházásokat a kerületi intézményekben.

Sára Botond alpolgármester kérdésünkre elmondta: a felelős gazdálkodásnak köszönhetően idén is stabil Józsefváros költségvetése, 1 milliárd 172 millió forint maradvány állt rendelkezésre. Ebből a képviselő-testület májusi döntésének köszönhetően további 301 millió forintot fordítanak a nevelési intézmények felújítására. Ebből 100 millió forint jut a bölcsődék fejlesztésére. Józsefváros az elmúlt években újjáépült, sorra újultak és újulnak meg a kerület közterei, társasházai és közintézményei, köztük pedig kiemelt helyen az oktatási-nevelési intézmények, így a bölcsődék is.

„Két kislány édesapjaként is tudom, mennyire fontos gyermekeink fejlődése szempontjából, hol és milyen körülmények között töltik a mindennapokat kisgyermekkorban. Az önkormányzat saját költségvetéséből és európai uniós támogatásokból több száz millió forintot költött az óvodák és bölcsődék felújítására néhány év alatt. Ennek folytatásaként került sor most nyáron az újabb fejlesztésekre” – fejtette ki az alpolgármester. 

A Játékvár Bölcsődében már mind a hat csoportszobát berendezték az új szekrényekkel, a kicsik örömmel pakolták be játékaikat. A Horánszky utcai intézményben a fürdőszobai szekrényeket is kicserélték, valamint a legtöbb bölcsődéhez hasonlóan itt is korszerű konyhabútor került a főzőhelyiségbe. Emellett kialakítottak egy vezetői tárgyalót, az előtérben pedig egy szülői fogadó-váróhelyiséget is a közelmúltban.

A Gyermekkert Bölcsődében a régi szalagparkettát hajópadlóra cserélik, valamint készül az új vezetői iroda, és itt is új bútorok kerültek a konyhába. A Fecsegő-tipegők Bölcsődében pedig 100 ezer forint értékben kaptak adományt egy helyi vállalkozótól a Karácsony Sándor Közalapítványon keresztül, amiből kifestették a csoportszobákat és a folyosót.

Emellett itt is megszépült a tálalókonyha, ahová új gépeket is beszereztek. A bejáratnál és az előtérben pedig új, energiatakarékos lámpákat szereltek fel. A gyermekek fürdőszobáit is korszerűsítették, és új szekrények kerültek a dolgozói öltözőbe.

Drégelyvári Anna

Fotó: Senger Nikolett, Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben