Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Péter és a csodaágy

Az Aranyszamár Bábszínház előadása a Kesztyűgyárban

2017. szeptember 04. hétfõ

Lesznai Anna: Mese a bútorokról és a kisfiúról című meséjét dolgozta át színpadra és adta elő szeptember 3-án az Aranyszamár Bábszínház a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az előadáson a színház által meghívott szakemberek, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakói, illetve a közösségi házzal kapcsolatban álló családok vettek részt.

Az Aranyszamár Bábszínház társulata Kolozsi Angélát kérte fel a Péter és a Csodaágy című darab színpadi rendezésére. „Ez a darab gondolkodásra készteti, illetve ösztönzi a gyermekeket. A színház alkalmas arra, hogy fejlessze a gyermekek kreativitását, és hogy kimozdítsa a négy fal közül őket” – emelte ki a rendező. 

A darab főpróbáját a nyári táborban résztvevő fiataloknak adta elő a társulat. „Ez egy oktató-nevelő hatású előadás volt, amelyből a gyerekek megtudhatták, hogy minden rossz tett következménnyel jár, és igyekeznünk kell jóvá tenni azokat” – mondta Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője.

Debreceni Mónika két gyermekével érkezett a Kesztyűgyárba. „Rendszeresen járunk ide a különböző színes programok miatt, és most meghívták a családunkat erre az előadásra. „Nagyon hálásak vagyunk, hogy eljöhettünk, ugyanis most az iskolakezdés előtt kevesebb pénz jut a kulturális programokra. A gyermekek személyiségét fejleszti a színház, és fontos tanulsággal szolgált ez a darab” – hangsúlyozta a Baross utcában élő anyuka.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság