Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati segítség a jövőben is

Tanévköszöntő Józsefvárosban

2017. szeptember 05. kedd

A Józsefvárosi Önkormányzat szeptember 4-én tartotta Tanévköszöntő ünnepségét a kerületi pedagógusok részvételével. A hagyományokhoz híven, a rendezvényen átadták a 20, 30 és 40 éves hűségjutalmakat, valamint a pályájukat záró, nyugdíjba vonuló pedagógusok részére a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket. A Polgármesteri Hivatalban rendezett eseményen Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármesterek köszöntötték a kerületi gyermekek nevelőit és tanárait.

A józsefvárosi pedagógusközösség egy megbonthatatlan egység, az óvodapedagógusok és az iskolai tanítók, tanárok egy olyan közösséget alkotnak, amelynek tagjai a józsefvárosi gyerekek előmenetele, viselkedésük pallérozása érdekében minden évben, újult erővel mindent megtesznek” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Sántha Péterné.

Hozzátette: számos iskolai rendezvény bizonyítja, hogy nagyszerű tehetségek járnak a kerületi intézményekbe. Majd azt is kiemelte, hogy bár 2013-tól a fenntartás, 2017-től pedig a működtetés is az államhoz került, a józsefvárosi intézmények továbbra is számíthatnak az önkormányzat segítségére. 

Sára Botond pohárköszöntőjében leszögezte: 2010-ben, amikor az önkormányzat vezetése elkezdte a Józsefváros újjáépül programot, az intézmények – így az iskolák – felújítása volt az első lépcsőfok. Ugyanakkor ettől függetlenül az oktatási és nevelési intézmények rekonstrukciója mindig visszatérő feladat – mondta az alpolgármester, majd azzal folytatta, hogy májusban több mint 300 millió forint értékben döntött nevelési intézmények felújításáról a képviselő-testület, a munkálatok egy része már meg is valósult. 

Sára Botond az iskolák kapcsán megismételte: az önkormányzat nem engedi el a kezüket, ezen a nyáron két sportudvar szépült meg, és további két sportudvar, illetve tornaterem rekonstrukciója van tervben. „Ez azt jelenti, hogy minden korábbi vállalásunkat, illetve minden olyan segítséget, amit meg tudunk adni az iskoláknak, meg fogjuk adni a jövőben is” – hangsúlyozta az alpolgármester, majd minden jelenlévőnek sikerekben gazdag nevelési évet kívánt, a kitüntetetteknek pedig megköszönte az elmúlt években mutatott példamutató fáradozásaikat.

Csiszár Fruzsina, a Németh László Általános Iskola 3.b osztályos tanulója Osváth Erzsébet: Első osztályosok! című versét szavalta el

A kitüntetettek

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült:

Rajnai Sarolta, a Csodasziget Tagóvoda óvodapedagógusa: 40 éve dolgozik óvodapedagógusként. Munkáját lelkesen, mindig a gyermekek érdekeit szem előtt tartva végezte. Szakmailag jól felkészült, különös figyelmet fordított a gyermekek mozgásfejlesztésére.

Sebestyén Ervinné, a Hétszínvirág Tagóvoda óvodapedagógusa: 2015-től kapcsolódott be az óvoda életébe. Sokéves tapasztalata a pedagógus pálya több területén, a gyermekek iránti felelősségéről és szeretetéről tanúskodott.  Az elhivatottság és a folyamatos önképzés jellemezte mindennapjait.

Svoboda Róbertné, a Hétszínvirág Tagóvoda óvodapedagógusa: nemcsak gyakorló óvodapedagógusként, hanem a tudását átadó kollégaként, mentori munkával segítette fiatal pályatársait. Színvonalas szakmai munkája példaértékű.

20 éves hűségjutalomban részesült:

Albiczné Nyeste Mária, a Pitypang Tagóvoda óvodapedagógusa; Barabási Csilla, a Losonci Téri Általános Iskola tanára; Gelencsér Gábor, a Józsefvárosi Zeneiskola gordonkatanára; Laczik Anikó, a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola gyógypedagógiai tanára; Lintnerné Nagy Eszter, a Szivárvány Tagóvoda óvodapedagógusa; Patakiné Kovács Olga, a Napraforgó Egyesített Óvoda dajkája; Rábel Margit Melánia, a Losonci Téri Általános Iskola tanítója.

30 éves hűségjutalomban részesült:

Budainé Nász Mariann, a Németh László Általános Iskola iskolatitkára; Divinyiné Rácz Ildikó, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanítója; Földi Judit, a Losonci Téri Általános Iskola tanára; Magyari Jolán, a Katica Tagóvoda dajkája; Rózsa Jánosné, a Katica Tagóvoda óvodapedagógusa; Szabó Beatrix, a Napraforgó Egyesített Óvoda óvodapedagógusa; Tóth Károlyné, a Hétszínvirág Tagóvoda óvodapedagógusa; Vitárius Judit, a Németh László Általános Iskola tanítója.

40 éves hűségjutalomban részesült:

Dudás Fabiola Mária, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanára; Komenda Erzsébet, a Szivárvány Tagóvoda óvodapedagógusa; Papné Noszlopy Éva, a Szivárvány Tagóvoda óvodapedagógusa; dr. Szatmáriné Nagy Erzsébet, a Józsefvárosi Zeneiskola zongoratanára.

Drégelyvári Anna

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben