Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Maga sem tudta mit okoz az új típusú szer

Lekapcsolták a dílert mielőtt berendezkedett volna a kerületben

2017. szeptember 08. péntek

Korábban a Hős utcában árult az a díler, akit a múlt héten látványos akcióval fogtak el a józsefvárosi rendőrök a Déri Miksa utcában. A napokban újabb információk derültek ki az ügyben: a férfi a maga által kevert új típusú, pszichoaktív szert – amelyet a drogos szlengben „varázspornak” is neveztek – úgy árulta, hogy maga sem tudta pontosan milyen hatással lesz a fogyasztókra.

A díler a Hős utca környékén tartó átfogó rendőrségi akció elől Józsefvárosba menekült, de itt sem tudott berendezkedni, azonnal lekapcsolták a kerületi rendőrök – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A lapnak Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályának akciócsoport-vezetője elmondta, hogy augusztus 28-án több, drogfogyasztókra jellemző magatartású, kába fiatal tűnt fel a kerületben. A térfigyelő kamerákon keresztül azt látták, hogy a szerhasználók többsége eszméletvesztés közeli állapotba került, mozdulni sem tudott. Az ellenőrzésükkor bebizonyosodott, hogy a Hős utcai dílerek törzsvevői jöttek ide, amikor megtudták, hogy itt juthatnak hozzá az erős anyaghoz.

A józsefvárosi rendőrök augusztus 29-én feltűnt egy jól öltözött fiatalember, aki több drogossal is találkozott. Az elfogott vásárlóktól megtudták, hogy kézfogással cserélt gazdát a pénz és a „varázspor”, ahogyan ők nevezték ezt az új anyagot. A kábítószer dohány, aceton és egy ismeretlen hatóanyagú fehér por keveréke volt, aminek adagját 1000–4000 forintért árulta a díler. A fogyasztók elismerték, hogy a cigarettapapírba kevert szerből két szippantás is órákra elkábította őket.

A rendőrök akkor csaptak le a Déri Miksa utcában a 23 éves O. Márióra, amikor három vevő megrendelését vette fel. Zsebében 6 gramm varázsport találtak, bérelt lakásában pedig 49 gramm várt még eladásra. Márió vevői között fiatalkorú is volt, ráadásul egy iskola tőszomszédságában is árulta a varázsport. A férfi mindent beismert: internetről rendelt ismeretlen porból keverte ki kotyvalékát, maga sem tudta mit ad el. A szakértő véleménye után kiderült, a varázspor új pszichoaktív szernek minősül, ezért új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, a bíróság augusztus 31-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Forrás: Zsaru magazin

Fotó: André Ildikó/police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben