Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szorosabb kapcsolat a lakosok és a rendőrség között

A Százados negyedben is nyílik körzeti megbízotti iroda

2017. szeptember 08. péntek

Józsefváros önkormányzata és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság összefogásának köszönhetően immár a negyedik körzeti megbízotti (KMB) iroda nyílik meg kerületünkben – erről a képviselő-testület szeptember 7-ei ülésén döntött. A Hungária körúti KMB iroda, amely bűnmegelőzési feladatokat is szolgál, egy olyan kapcsolattartási pont lesz, ahol a rendőrség be tudja mutatni a programjait és választ tud adni a lakosok közbiztonsági kérdéseire. A fotó illusztráció.

Józsefváros vezetése elkötelezett a kerületi lakosok biztonságérzetének növelésében, a közrend és közbiztonság javításában. Az elmúlt években a rendőrséggel szoros együttműködést alakított ki, és kormányzati segítséggel több mint 4,5 milliárd forintot fordított közbiztonsági célokra. Ennek eredményeként 35%-kal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Józsefvárosban és jelentősen növekedett a józsefvárosiak biztonságérzete. 

A kerület közbiztonságának további javítása érdekében – a Corvin sétányon, a Bauer Sándor utcában és a Gutenberg téren nyílt rendőrségi irodák tapasztalatait is figyelembe véve – az önkormányzat Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitánnyal egyeztetve újabb körzeti megbízotti irodát hoz létre a Százados negyedben.

A Hungária körúti, utcafronti helyiségben a Százados negyed körzeti megbízottja tartja majd a fogadóóráját, és végzi szolgálati feladatait. Az iroda lehetővé teszi a rendőrségnek a környéken élőkkel való személyesebb kapcsolattartást, illetve bűnmegelőzési célokat is szolgál. A tapasztalatok szerint, ahová rendőrségi létesítmény kerül, ott jelentősen visszaesik a bűnözés, valamint hozzájárul a lakosok szubjektív biztonságérzetének növekedéséhez.

A Hungária körút 16. szám alatti iroda kialakítására és berendezésére az önkormányzat mintegy 8 millió forintot fordít és várhatóan még az idén megnyílik. A képviselő-testület ellenszavazat nélkül támogatta az újabb körzeti megbízotti iroda kialakítását.

Fotó: Ványi Ákos, Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben