Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Varázslatos kalandok és mesék az egész családnak

Újra tündérkertté változott a Kálvária tér

2017. szeptember 10. vasárnap

Tündérek és manók lepték el a Kálvária teret szombaton. A második alkalommal megtartott Tündértalálkozóra sok kisgyermek jelmezben érkezett. A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával megvalósult rendezvényen a Turay Ida Színház társulata mesejátékkal, jelmezparádéval, és varázslatos programokkal várta a józsefvárosi családokat. A felnőtteknek a Kálvária téri színház színészei adtak koncertet, valamint népszerű színdarabokból kínáltak részleteket, a programokat össztánccal zárták.

A kellemes, napsütéses idő kedvezett a második Tündértalálkozónak, szombaton kora délután sokan kilátogattak a Kálvária térre. A hivatalos megnyitón Sára Botond köszöntötte a megjelenteket. Józsefváros alpolgármestere emlékeztetett: a tavalyelőtt megszépült Kálvária tér egy valódi közösségi helyszín lett, és alkalmassá vált arra, hogy ilyen kulturális programnak is helyt adjon. Mint mondta, a környék megújulása tovább folytatódik: a Fővárosi Közgyűlés a közelmúltban döntött az Orczy Negyed Program kétmilliárd forintos támogatásról, amely jóváhagyásához már csak a Miniszerelnökség megerősítésére van szükség. A városrehabilitációs program a tervek szerint a Kálvária tér környékéről indulna el – tette hozzá. 

Az alpolgármester megosztotta azt az örömteli hírt is, hogy a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny közönségszavazásán Józsefváros a legvirágosabb úti cél lett a fővárosi kerületek között, amely sikerhez a Kálvária tér is jelentősen hozzájárult. Sára Botond – akit tavaly szimbolikusan a Tündérkert polgármesterévé választottak – végül megköszönte a Turay Ida Színház társulatának, hogy ezzel a családi rendezvénnyel a kerület kulturális életét gazdagítják. 

A programok sora a Csipkerózsika című mesejátékkal kezdődött. A gyerekek nagy tapssal jutalmazták a Turay Ida Színház társulatának meseelőadását. Ezt követően megnyitották a látogatók előtt a Tündérkertet. A Manóvarázsdában a kis látogatók koboldnak és tündérnek öltözhettek be, amit a fotósarokban meg is örökítettek. A Koboldműhelyben varázspálcát készíthettek a gyerekek, a Tündérmázoldában pedig arcfestéssel várták az apróságokat. Ennek köszönhetően a manók és a tündérek mellett egyre több népszerű képregényhős, cica és pillangó is szaladgált a varázslatos Tündérkertben. 

A Kívánságkondérnál a gyerekek felírták egy papírra a kívánságukat, amit – hogy biztosan teljesüljön – egy varázsige kíséretében bele is dobtak a fortyogó üstbe. A Mesepalotában koboldok olvastak fel népszerű meséket, míg a zenekuckóban különböző táncokat tanulhattak be a kicsik és a nagyok. Emellett különféle játékok is várták a gyerekeket, népszerű volt a célba dobás, illetve egy csilingelő akadálypályát is ki lehetett próbálni.

A nagyszínpadon este is folytatódtak a programok. Az érdeklődők részleteket láthattak a Turay Ida Színház zenés előadásaiból, a nagy sikerű színészkoncert után pedig össztánccal zárult a Tündértalálkozó.

Fotó: Huszár Boglárka, Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben