Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elfogásuk napján is árulták a szert

Vádat emeltek két kábítószer-kereskedő ellen

2017. szeptember 11. hétfő

Az otthonukban adagolták ki, majd az udvaron árulta a kábítószert két kábítószer-kereskedő. A dílerek egy videókamerát is felszereltek a bejárathoz, hogy mindig lássák, ki érkezik hozzájuk, ám ez sem óvta meg őket attól, hogy lecsapjanak rájuk a rendőrök. A két férfi a vádlottak padjára került, akár húsz év szabadságvesztést is kaphatnak.

A vádirat szerint a két férfi egy józsefvárosi társasházi lakásban, illetve a ház udvarán rendszeresen értékesített kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot. A dílerek a bejáratnál videokamerát helyeztek el, melynek felvételein figyelték a vevőket és az esetleges rendőri mozgásokat.

A vádlottak 2016. január 8-án, elfogásuk napján is több személynek adtak el kábítószert. A kimért adagokat egy sporttáskába tették, az épület udvarára vitték, és onnan szolgálták ki a vevőket. A vád szerint volt olyan vásárlójuk, aki csaknem három hónap alatt mintegy 400 alkalommal vásárolt tőlük „kristályként” ismert kábítószert, csomagonként 1000 forintos áron.

Elfogásukkor a lakásban volt az egyik vádlott korábbi élettársa is, aki a vád szerint tudott a tiltott tevékenységről. A dílerekre lecsapó rendőröket a nő vette észre a kamerán keresztül, ezért mintegy 100 darab üres, a kábítószer adagolására szolgáló nejlontasakot rejtett a melltartójába, hogy a nyomozók ne találják meg azokat.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öttől húsz évig terjedő szabadságvesztés. Női társukat a főügyészség bűnpártolással vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjed.

Forrás: ugyeszseg.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben