Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Nem dőlünk hátra, folytatjuk a munkát!”

Hároméves a megszépült Teleki tér

2017. szeptember 11. hétfő

Színes programkavalkád várta azokat, akik szeptember tizedikén, vasárnap kilátogattak a megújult a Teleki térre. Józsefváros önkormányzata három évvel ezelőtt adta át a téren található park jelképes kulcsát a Társaság a Teleki Térért Egyesület elnökének. A civil szervezet ebből az alkalomból gyermekprogramokkal, koncertekkel, tombolával és születésnapi tortával emlékezett a fontos eseményre. A rendezvényen jelen volt Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester is.

Az ünnepi rendezvényen Sára Botond alpolgármester köszöntötte a Teleki térre kilátogatókat. Beszédében hangsúlyozta: óriási munka folyt a tér megmentése, illetve felújítása érdekében, de mindez nem valósulhatott volna meg összefogás és a helyi közösségek segítsége nélkül. „A munkálatok kezdetén sokan azt mondták, hogy hiábavaló lesz a felújítás. Mi erre rácáfoltunk, hiszen immár a harmadik születésnapját ünnepli ez a gyönyörű, sokszínű tér. A környéken élőknek megnyugvást ad, hogy egy rendezett park van a környezetükben: gyermekek, fiatalok, és idősek egyaránt megtalálják itt a kedvükre való kikapcsolódási lehetőséget” – fogalmazott az alpolgármester. Kitért arra is, hogy a környék fejlődésének fontos állomása volt a szomszédos Teleki téri piac szintén három évvel ezelőtti újjáépítése is.

„Köszönet jár a lakosságnak, a környék közösségeinek, hogy hittek bennünk és a közös célban. Látványos a józsefvárosi civil szervezetek erőfeszítése, amit a felújított terek megóvása érdekében tesznek. Látjuk és halljuk, hogy pozitív visszhangok érkeznek kerületünkről, sőt, a nemzetközi sajtó is ír Józsefváros dinamikus fejlődéséről. Ugyanakkor nem dőlünk hátra, folytatjuk a munkát” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Három évvel ezelőtt a Józsefvárosi Önkormányzat képviseletében Kocsis Máté polgármester adta át a felújított Teleki tér kulcsát a Társaság a Teleki Térért Egyesület elnökének, Feith Rezsőnének. „A környéken élő lakosokból alakult meg a közösségünk, amely mindent megtesz a gyönyörű fákkal, virágokkal teli park védelme érdekében. Boldogok vagyunk, hogy három éve sikeresen végezzük az önkormányzat segítségével ezt a munkát, mindezt méltó módon meg is ünnepeltük. Vasárnap délelőtt gyermekprogrammal, délután pedig a MÉZ Zenekar, a cigány folklórt játszó Karaván Família, valamint a kezdetek óta velünk ünneplő Vincze Lilla várta a térre kilátogatókat” – fűzte hozzá Feith Rezsőné. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben