Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A környéken élők is csodájára járnak

Bővült a Baross utcai közösségi kert

2017. szeptember 12. kedd

A Baross utca 89. lakóközösségének példás összefogásával, valamint az önkormányzat segítségével közösségi kert jött létre a társasház oldalában. A lakók folyamatosan fejlesztik a Baross és Szigony utca találkozásánál lévő zöld oázist, amely nyáron újabb kis területtel gyarapodott. A színpompás virágokkal tarkított kertbe Sára Botond alpolgármester és Vörös Tamás, a környék önkormányzati képviselője is ellátogatott.

Konyhakerti növények, díszes virágok és gyümölcsfák is helyet kaptak a lakók által gondozott Baross utcai közösségi kertben, amely tovább bővült a mellette álló – yukkaszigetet is magába foglaló – kis zöld felülettel.

Az aprócska földdarabot nyáron kis kerítéssel vették körbe, jelezvén, hogy ezt is gondos kezek ápolják, locsolják és varázsolják szebbé. 

A lakók hétfőn összegyűltek, hogy megköszönjék a kert leggondosabb művelőjének, Korpás Annának – aki egyben a ház közös képviselője is – a kitartó munkát, valamint az önkormányzatnak a kert létrehozásában és fejlesztésében nyújtott segítségét. 

Az összejövetelen Sára Botond elmondta, hogy összefogással mindig minden könnyebben megy. „Reméljük, hogy ez mások számára is példaértékűvé válik, és egyre több ilyen kert jön létre” – hangsúlyozta az alpolgármester. Vörös Tamás végül megköszönte a lakóknak, hogy ápolják és szeretik a kertet, nemcsak a saját maguk, hanem az arra járók örömére is. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben