Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Népszerűek a józsefvárosi szűrőszombatok

Továbbra is lesznek ingyenes szűrések a szakrendelőben

2017. szeptember 13. szerda

Immár nyolc éve rendeznek úgynevezett szűrőszombatokat a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban az önkormányzat támogatásával. Ezeken az alkalmakon rendelési időn kívül ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a kerületi lakosok. A program töretlen népszerűségnek örvend, így az önkormányzat a jövőben is fenntartja és támogatja ezt a szolgáltatást.

Józsefváros vezetése 2009-ben döntött a szűrőszombatok bevezetéséről, azóta szinten minden hónapban – évente átlagosan tíz alkalommal –, szombatonként ingyenes szűrővizsgálatokat szerveznek a kerületi lakosoknak. A program célja a lakosság körében leggyakrabban előforduló népbetegségek kiszűrése, azok kockázatára való figyelemfelhívás. 

A szűrőszombatok – ahogy arról szeptemberben a képviselő-testület is határozott – az idei év második felében is folytatódnak az önkormányzat anyagi támogatásával, a tervek szerint az év végéig öt alkalommal lesznek ingyenes vizsgálatok a szakrendelőben. 

Mint azt Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta: a Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutást, a mindenki számára elérhető, magas színvonalú betegellátás biztosítását. Ennek egyik eleme a szűrőszombatok rendszere, amely lehetőséget biztosít a kerületieknek a különböző civilizációs betegségek szűrésére, még a megelőzés fázisában. 

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon keresettek és gyorsan betelnek ezek az alkalmak. Arra biztatunk minden józsefvárosi polgárt, hogy éljen a lehetőséggel és a jövőben is használja ki ezeket a vizsgálatokat egészsége érdekében” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben