Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mozgásra buzdították a kerületi időseket

Sportnap a FiDo téren

2017. szeptember 13. szerda

Sportdélutánt szervezett az Őszikék Nyugdíjas Klub a FiDo téren a kerületi idősklubok tagjainak szeptember 12-én. A rendezvényen, a borongós idő ellenére szinte minden klub képviseltette magát. Egy rövid bemelegítés után, melyet Sántha Péterné alpolgármester vezényelt le, a résztvevők csapatokra oszlottak és sportvetélkedőn mérték össze ügyességüket.

Mind a bemelegítés, mind pedig a sorverseny szemmel láthatóan mindenkinek sikerélményt és örömet okozott. A versenyszámok közt volt helyből célba dobás frizbivel takaróra, labdával vödörbe, kislabda egyensúlyozása teniszütőn és még sok más izgalmas feladat.

„Szeretem Józsefváros nyugdíjas nappali ellátási klubjait, mert olyan szerteágazó rendezvényeket szerveznek a nyugdíjasaiknak.” – fejtette ki Sántha Péterné alpolgármester. Búcsúzóul arra buzdította a résztvevőket, hogy az őszi és tavaszi időszakban havonta pár órát szánjanak rá, hogy közösen „megmozduljanak”.

Az egyik versenyző, Kasza György tavaly augusztus óta napi rendszerességgel jár feleségével az Őszikék Nyugdíjas Klubba. Élvezi, hogy vannak közös elfoglaltságaik, és olyan programokat is szerveznek nekik, mint ez a sportnap, vagy akár a kenyérsütés és a bográcsozás. „Fontosak az ilyen események, mert jobban összekovácsolódnak a klubok.” – nyilatkozta lapunknak.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben