Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nyílt nap a Katasztrófavédelem helyi kirendeltségén

Minden, amit a társasházak tűzvédelméről tudni kell

2017. szeptember 14. csütörtök

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember 18. és 20. között a Dologház u. 3. szám alatt minden józsefvárosi lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a Dologház u. 3. szám alatt, a Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség nyílt napján választ kaphat kérdéseire. A tájékoztató akció három napon keresztül tart: szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy háromszáz alkalommal riasztották a fővárosi tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz. Idén eddig 210 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben