Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Visszaeső kábítószer-kereskedőt tartóztattak le

Sorra fogják el a dílereket a józsefvárosi rendőrök

2017. szeptember 14. csütörtök

Folyamatosan buknak le a kábítószer-kereskedők Józsefvárosban. A VIII. kerületi rendőrkapitányság akciócsoportja hatékonyan számolják fel a droggal kapcsolatba kerülő bűnözői köröket. Szeptember 5-én a Diószegi Sámuel utca 20-ban csaptak le a rendőrök, ahol egy visszaeső dílert és a neki segítő élettársát fogták el – számolt be az akcióról a Zsaru magazin.

A rendőrök szeptember 5-én este mentek elfogni a Diószegi Sámuel utca 20. szám alatt lakó drogárust. Azt az információt kapták, hogy megnőtt ott a vendégforgalom, a látogatók pedig rövid időn belül távoznak. A 29 éves V. Attilát – akit a közelmúltban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság drogos ügyei miatt – a lépcsőházban találták. Ellene jelenleg is folyik eljárás: a gyanúsítás szerint egy kábítószer-kereskedelem miatt indult nyomozásban a tanúkat próbálta megfélemlíteni. A férfi menekült volna, de elfogták. A zajra felfigyelt a díler élettársa, a 30 éves Cs. Renáta, aki magára zárta a lakásukat és megpróbált megszabadulni az árukészlettől. 

A magazinnak Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője azt mondta, V. Attila visszatérő vendég, többször fogták már el a droggal kapcsolatos bűncselekményekért, de nem tanult az előző lebukásaiból sem. A kábítószer-kereskedő ezúttal a párjával szövetkezett, ő vette fel a rendelést, vette át a pénzt, és adta oda az árut, az utcai üzletelés pedig az asszonyra maradt. 

A nő kapualjak mélyén adta át a kristályt a megrendelőknek, a törzsvevőket azonban a lakásukon is kiszolgálták. Elfogásukkor 124 ezer forint, a hétvégi bevétel volt náluk. Az előzetes szakvélemény szerint drogot és új pszichoaktív anyagot egyaránt árultak, így kábítószer-kereskedelem bűntettének és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A férfi előzetes letartóztatásba került, a nő szabadlábon védekezhet. Molnár Gábor alezredes, józsefvárosi rendőrkapitány az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, a Diószegi utcában számos intézkedés volt már kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények ügyében. „Csak a 20. szám alatti bérházból hat drogárust fogtunk el az elmúlt két évben. V. Attila családjából jelenleg is négy fő tölti jogerős börtönbüntetését droggal való kereskedés miatt. Az egész család, az unokatestvérek és a sógorok is droggal kereskedtek. Fontos a múlt idő, mert mi, józsefvárosi rendőrök mindent megteszünk azért, hogy a kerület megtisztuljon, és élhető része legyen a fővárosnak” – tette hozzá. 

Fotó: Erdei Mihály/Zsaru magazin

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben