Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egymillió forint értékben vásárolt a lopott kártyákkal

Bankkártyás csalót fogtak a józsefvárosi rendőrök

2017. szeptember 15. péntek

Külföldi bankkártyák adataival visszaélve akart elektronikai eszközöket vásárolni egy józsefvárosi nő. A legutolsó jogosulatlan vásárlása alkalmával rendőrök vitték ki neki a csomagot. A nő ellen csalás miatt eljárás indult. A fotó illusztráció.

Az 56 éves B. Anna szeptember 8 és 12 között egy amerikai, valamint egy izraeli bankkártya – korábban megszerzett – adataival akart vásárolni egy áruház internetes oldalán – olvasható a rendőrség oldalán. A nő 43 alkalommal kísérelt meg több mint 15 millió forint értékben különböző terméket venni, amelyből közel egymillió forintért sikeresen vásárolt két mobiltelefont és egy notebookot. A nyomozók beazonosították az elkövetőt, így a szeptember 13-ára rendelt újabb csomagot már ők vitték ki B. Anna lakására.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai B. Annát információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben