Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

VI. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Első lett a józsefvárosi helyszínelők csapata

2017. szeptember 18. hétfő

A józsefvárosi helyszínelők állhattak a dobogó legfelső fokára a hatodik alkalommal megtartott Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny eredményhirdetését követően. A szeptember 12-ei megmérettetésen 11 csapat vett részt, akiknek egy 11 állomásos feladatsort kellett teljesíteni.

A józsefvárosi helyszínelők rendszerint jól szerepelnek az évente megrendezett fővárosi bűnügyi technikai versenyeken: a VIII kerület csapatai két évvel ezelőtt az első és a harmadik helyezettnek járó díjat is elhozták, tavaly ezüstérmesek lettek. 

A rendőrségi szervek Vágóhíd utcai kiképzőközpontjában megtartott döntőbe – az összes kerületi kapitányság részvételével zajló selejtezőből – 11 csapat került be. A 11 állomáson felállított sátrakban elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesítenie a résztvevőknek. 

A feladatok között beállított helyszínek és tesztírás is volt, valamint a szervezők egyes állomásokon kombinálták az elméletet és a gyakorlatot. „Nyomelőhívási, nyomkutatási módszereket is be kellett mutatni: például sötétben véres lábbelinyomot fényképezni, vagy lisztbe telepített lábnyomot gipsszel megmintázni” – számolt be lapunknak Oláh Gusztáv, a józsefvárosi csapat egyik tagja. Majd hozzátette: a szakma ’majd minden területére kiterjedtek a feladatok, a közlekedési állomástól az életellenes bűncselekmény helyszínéig bezárólag, sok esetben valós, korábban megtörtént eseteket rekonstruáltak. 

A józsefvárosi helyszínelők párosa, Fodor Zsuzsa főhadnagy és Oláh Gusztáv törzszászlós első helyezést ért el a versenyen. A csapat az erkölcsi győzelem mellett elhozhatta a vándorkupát, valamint olyan értékes kriminalisztikai tárgynyereményekkel gazdagodott, amelyeket a mindennapi munkájuk során használni tudnak.

Fotó: BRFK

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben