Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több évtizede Józsefvárosban

A kilencvenéves Bodnár Mihálynét köszöntötték

2017. szeptember 18. hétfő

Bodnár Mihányné, leánykori nevén Koda Borbála 1927-ben született Nyírpiricsén egy földműveléssel foglalkozó családban. A szépkorú hölgy több mint harminc éve él a józsefvárosi Nap utcában. Az ünnepeltet Soós György önkormányzati képviselő köszöntötte a 90. születésnapja alkalmából.

Borika néni szülei földműveléssel és jószágtartással foglalkoztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Heten voltak testvérek, akik közül már csak Borika néni él. Nyíregyházán, egy gimnáziumban kezdte meg középfokú tanulmányait, de a II. világháború arra kényszerítette, hogy elhagyja az iskolát és segítse családját. A háború után megszerezte a szakács képesítést, majd Budapestre költözött és az egyik minisztérium ebédlőjében dolgozott. Családi gondok miatt hamarosan visszament Szabolcsba, ahol férjhez ment, a frigyből egy gyermeke született. Bori néni 54 éves korában ismét Budapestre költözött, második férjét pár hónappal ezelőtt veszítette el. Immár harmincnégy éve él Józsefvárosban, és legnagyobb öröme, ha két unokájával és két dédunokájával lehet. Ezen kívül Borika néni rendszeresen jár templomba, és sűrűn olvassa a Bibliát.

A kilencvenéves Bodnár Mihálynét Soós György önkormányzati képviselő köszöntötte. „Fontos, hogy hogy tiszteljük és becsüljük az időseinket, hiszen értéket teremtettek számunkra. Tapasztalataikat, tanácsaikat meg kell hallgatnunk és át kell ültetnünk az életünkbe. Borika néni kiváló példakép és minta lehet a következő generációk számára” – hangsúlyozta a képviselő. Bodnár Mihálynét Józsefváros önkormányzata egy gyönyörű virágcsokorral lepte meg, és átvehetett egy oklevelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök dedikált számára. 

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben