Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény

A hivatal minden józsefvárosi üzlettől törvényes működést követel meg

2017. szeptember 21. csütörtök

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal hatósága az elmúlt időszakban a társszervekkel közösen fokozott ellenőrzéseket folytatott a VIII. kerületi üzletekben, kiemelt figyelmet fordítva azon helyekre, amelyek működése miatt nagy számú lakossági bejelentés érkezett.

Az ellenőrzések eredményeképpen a mai napon Józsefváros jegyzője ideiglenesen bezáratta az Illés utca 22. szám alatt található Illés Sörözőt. A döntésre azt követően került sor, hogy megállapításra került:  a sörözőt üzemeltető MOL-FON FAMÍLIA Szolgáltató Kft. a törvényes működés feltételeinek nem felel meg, mivel a cégbíróság a céget megszűntnek nyilvánította, emellett adószáma is felfüggesztésre került és kényszertörlés alatt áll.

Fentiek mellett a hatóság döntés-felülvizsgálati eljárása során kiderült, hogy az Auróra utca 9. szám alatti Auróra Kert üzemeltetője, a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette, s nem volt jogosult eljárni a településképi bejelentési eljárás során. Az illetékes hatóság ezek tükrében ma visszavonta az Auróra Kertre vonatkozó minden településképi döntésben hozott határozatát, és a Kert üzemeltetőjének a telek ideiglenes hasznosítása iránti kérelmét elutasította. Ezen felül a hatóság félretájékoztatása miatt a hivatal az ügyben feljelentést tesz, és a Kormányhivatal Építésfelügyeleti Osztályához fordul, hogy indítson eljárást az ügyben a szabálytalanul épített épületek elbontása érdekében.

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal minden józsefvárosi üzlettől a szabályok maradéktalan betartását követeli meg, s amennyiben a törvényes működés nem biztosított, a hatóság munkatársai a legnagyobb szigorral járnak el.

Danada-Rimán Edina

Józsefváros jegyzője

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben