Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerékpáros bemutató és biztonságos közlekedés

Autómentes Nap Józsefvárosban

2017. szeptember 23. szombat

A Józsefvárosi Önkormányzat idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, amelynek zárónapján, szeptember 22-én Autómentes Napot rendeztek a Tavaszmező utcában. A programon résztvevők látványos kerékpáros bemutatót tekinthettek meg, a gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a biciklivel érkező kerületi lakosok pedig ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjukat a rendőrség kitelepülésén. A programra Sára Botond Józsefváros alpolgármestere is ellátogatott.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Tavaszmező és a Szűz utca kereszteződésében, az Óbudai Egyetem épületei által körülvett sétáló övezetben rendezték meg a Józsefvárosi Autómentes Napot. A programon a freestyle kerékpár-bemutatót tartó csapat különböző ugratásokkal, szaltókkal kápráztatta el a résztvevőket, amit a gyerekek tapssal és ovációval fogadtak.

Az óvodások kedvence ezúttal is a KRESZ-pálya volt, amelyet kismotorral vagy kerékpárral teljesítve próbára tehették ügyességüket. Az iskolások KRESZ-tesztet töltöttek ki, amelynek végén a szerencsések értékes kerékpár-felszerelési tárgyakat nyertek. A kisgyermekek aszfaltrajzot is készíthettek a Szűz utcában, a szebbnél szebb alkotásokat a szervezők apró ajándékkal jutalmazták. A Magyar Vöröskereszt standjánál az elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteiket bővíthették az érdeklődők, valamint az újraélesztés technikáit is elsajátíthatták. 

A programon részt vett Sára Botond alpolgármester, aki maga is sokat közlekedik kerékpárral. Mint mondta, az önkormányzat is fontosnak tartja a kerékpáros fejlesztéseket, például kerékpártárolókat létesítettek több helyen a kerületben, de ami talán ennél is fontosabb, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos kerékpározásra. „Éppen ezért van itt is lehetőség arra, hogy a gyerekek az ügyességi pályán gyakorolják a kerékpározást” – tette hozzá.     

A rendezvényhez idén is csatlakozott a VIII. kerületi Rendőrkapitányság, amelynek a kitelepülésén a józsefvárosi lakosok ingyenesen regisztráltathatták a kerékpárjukat. A regisztráció célja a lopások megelőzése, illetve az ellopott kerékpárok könnyebb azonosítása. A helyszínen Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány kiemelte: „az ilyen programokon fontos, hogy példát mutassunk a gyermekeknek szabályszerűen közlekedésről és arról, hogy  mindig figyeljünk oda egymásra”.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben