Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Előadások és interaktív beszélgetés

Szülőknek tartottak tájékoztatót a drogok veszélyeiről

2017. szeptember 26. kedd

Rendhagyó szülői értekezletet tartott az általános iskolai végzős tanulók szüleinek a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja a Kesztyűgyárban. A szeptember 25-én megtartott tájékoztató rendezvényen a kábítószer használat veszélyeiről, a drogfogyasztás felismeréséről, a következményeiről, valamint az eredményes kezelésről tartottak érdekes előadásokat a szakemberek.

Az előadások sorát Marosi Antal, a Trádió Alapítvány programfelelőse kezdte. A szakember bemutatta a szülőknek a gyerekeknek szóló, „Drogokról másképpen” című előadását, amely igyekszik tudatosítani, hogy a kábítószer-használat maradandó károsodással jár.

Felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a gyerekek életében is vannak nehéz pillanatok – szülők válása, haláleset –, amikor fogékonyabbak a dílerek kínálta lehetőségekre, ilyenkor nem szabad félni segítséget kérni a szakemberektől.

Az új típusú pszichoaktív szerek veszélyeiről Nagy Béla tözszászlós, a VIII. kerületi rendőrkapitányság munkatársa beszélt. „Ezekről a legtöbb esetben a készítők maguk sem tudják milyen hatással van az emberi szervezetre” – mondta a törzszászlós.

Kiemelte azt is, hogy Józsefvárosban évek óta egy akciócsoport működik, melynek fő feladata a kábítószer-terjesztő helyek felszámolása. Nagy Béla végül megköszönte a lakosok támogatását is, hiszen sok bejelentés érkezik a Telefontanú 06-80-555-111-as ingyenes számán, ahol a polgárok nevük bemondása nélkül segíthetik a rendőrség munkáját.

Az eldobott tűk begyűjtését a kerületben a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ végzi – mondta el Németh Zoltán.

A JKEF Közbiztonsági Munkacsoportjának vezetője arra kérte a szülőket, beszélgessenek a gyerekekkel arról, hogy semmiéppen ne nyúljanak eldobott tűhöz, inkább értesítsék a JGK szakembereit. Bereczki Sándorné, az Emberbarát Alapítvány titkára munkájukról, a drogrehabilitációs ellátásról beszélt.

Felhívta a szülők figyelmét azokra a jelekre, amelyek droghasználatot sejtetnek. Hangsúlyozta: a függő személyt ki kell emelni a környezetéből és segítséget kell kérni a szakemberektől. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben