Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Európai Diáksport Napja

Hagyományteremtő Lakatos-futás

2017. október 02. hétfő

A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Lakatos-futást az Európai Diáksport Napja keretében. Az iskola valamennyi tanulója körbefutotta az intézményt, a legjobbak jutalomban részesültek. A tanulókat Balogh Gábor olimpikon, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte, az eseményen részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

„A Lakatos évek óta részt vesz az Európai Diáksport Napján, idén pedig hagyományteremtő szándékkal egy futóversenyt szerveztek” – mondta el a megnyitón Kis Edit intézményvezető. Az alsósok egy, a felsősök kettő, a gimnazisták pedig három kört futottak az iskola körül. Akik épp nem futottak, az iskola belső udvarán pingpongozhattak.

A verseny lebonyolításában Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, többszörös világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke segédkezett. Elmesélte a gyerekeknek, hogy 2000-ben egy fantasztikus közösségi élményt jelentett számára az olimpia, ahol együtt edzettek, együtt versenyeztek az olimpikonok. Azt kívánta a tanulóknak, hogy ők is tapasztalják meg a közösség és az együtt sportolás jelentőségét.

Sántha Péterné alpolgármester lapunknak elmondta: fontosnak tartja, hogy a gyerekek városi környezetben is kimozduljanak a négy fal közül, és sportoljanak. „Remek ötletnek tartom a Lakatos kezdeményezését, örülök, hogy az iskola egy emberként vállalta a részvételt a futáson, a mozgás öröméért” – fogalmazott Sántha Péterné. 

Az Európai Diáksport Napja idén mintegy ezer iskolát és háromszázezer gyereket mozgatott meg hazánkban. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap Európában összesen huszonhat országban zajlott, kétmillió iskolás részvételével.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben