Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gondatlanságból elkövetett emberölés

Vádat emelnek a barátját bedrogozó férfivel szemben

2017. október 03. kedd

A 34 éves S. Endre injekciós tűvel különféle pszichoaktív anyagok elegyét fecskendezte be egy barátja nyakába. A 45 éves férfi rosszul lett és meghalt. A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatott eljárást - olvasható a rendőrség honlapján. A nyomozás adatai szerint S. Endre és barátja tavaly szeptember 18-án egy VIII. kerületi lakásban kábítószert fogyasztottak, amikor a fiatalabbik férfi a másik férfi kérésére többszöri adagban fecskendezett pszichoaktív anyagot annak nyakába.

A 45 éves férfi perceken belül rosszul lett és meghalt. S. Endre ekkor elmenekült a helyszínről, a rendőrök egy másik józsefvárosi lakásban fogták el. A 34 éves drogfogyasztót előállították, őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során kiderült, hogy S. Endre rendszeresen injekciózta a 45 éves férfit, aki olyan állapotban volt, hogy nem tudta beadni magának a szert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a nyomozást befejezte, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Fotók: police.hu

Vezető kép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben